583 1

Ненчев: Да не бавим модернизирането на армията!

България да се заяви на геополитическата сцена, призова бившият военен министър

Ненчев: Да не бавим модернизирането на армията!
Венцислав Михайлов

Питането и чуденето около решението на Народното събрание за модернизиране на армията ни трябва да спре. Ако сме наистина демократична парламентарна република не трябва да подлагаме под въпрос решенията на НС. Милиард и половина лева за тази процедура са предвидени от държавния бюджет и са отпуснати, няма причина да се бавим.

Това посочи в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR бившият министър на отбраната Николай Ненчев. Според него най-важното нещо за България е къде иска да бъде на геополитическата сцена.

"Най-важното е геостратегията на България, къде искаме да бъдем и каква отбрана ще изграждаме. Процедурата не бива да бъде отлагана. Редно е да сключим договор до няколко месеца за закупуването на самолети", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Относно делото, което се води срещу него за застрашаване на националната ни сигурност, чрез извършване на ремонт на двигателите на изтребителите МиГ в Полша, той заяви, че делото е поръчково.

"Делото е поръчка от Русия, от мафията. В някои от обвиненията пише, че съм засегнал интересите на руската компания. Ако отново трябва да взема решение в интерес на българския народ ще постъпя по същия начин. Сделката с Полша е с около 40% по евтина от тази в Русия", настоя той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Скорпион29
    Отговор
    1 00:06  13.06.17
    Гласът на крадеца

Напиши коментар:


Публикувай