721 1

Велико Търново разработва интерактивни игри за туристите

Велико Търново разработва интерактивни игри за туристите

Нови туристически продукти за това лято подготви Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ за всички, които обичат интерактивни познавателни игри. Един необичаен и може би неочакван начин за популяризиране на туристическа дестинация. Разработката използва принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и има за цел да превърне стандартната обиколка на градските забележителности в запомнящо се приключение. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Придвижвайки се по маршрута на игрите, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите, които срещат по пътя си. Целта на игрите е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна, а информацията, обикновено предавана чрез екскурзоводска беседа, приятна и лесна за усвояване. Игрите се разработват в специално подбрани теми и имат за цел да направят изживяването за гостите различно и уникално. Дори когато става въпрос за позната дестинация.

Първата от разработените игри ще стартира в уикенда 17 - 18 юни и предлага обиколка на Царевец, която ще даде цялата информация, съдържаща се в една екскурзоводска беседа, но пречупена през загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, играчите трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на Царевец тайни. Играта „Средновековни криминални загадки: Тайната на 9-те ключа“ ще се проведе на 17 - 18 юни на хълма Царевец, а билети могат да се закупят и да се направят записвания на площад "Иван Асен I" от 11:00 до 17:00 часа.

И Следващата разработка – „Търновски легенди“ ще поведе играчите през места и улици, по които не минават туристическите маршрути, но носят автентичния дух на Търново. Историите, които ще бъдат разказани, са създали града такъв, какъвто е днес, и ще открият по някоя тайна дори за старите търновци.

Велико Търново / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 10:01  13.06.17
    Велико Търново да си оправи работното време на крепост Царевец. Недопустимо е в 18:00ч да се затваря и да не се допускат посетители през летния период. Искат едва ли не точно в май-горещото време да се посещава и да се напуска във вече приятните следобедни часове. Това не е административна сграда, става дума за каса и пазач. Тълпи от туристи недоволстват от този факт, но обяснението е, че така е било 30г., така и ще си остане.

Напиши коментар:


Публикувай