1 661 2

Джамбазки: Взривилите се в Германия са минали през "Враждебна" и "Овча купел"

Джамбазки: Взривилите се в Германия са минали през "Враждебна" и "Овча купел"
Кадър бТВ
Светослава Ингилизова

България не трябва да участва в квотното разпределение на мигранти. Това заяви pred bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.

„Ние сме външна граница, настоявам да не сме длъжни да приемаме нито един нелегален мигрант или бежанец по квотно разпределение. Квотно разпределение означава тези, които се намират в държавите по границата да бъдат разпределяни по останалите държави”.

По думите му исторически и културно ние нямаме никакво отношение към тази миграция, но дори и чисто политически не е разумно България да бъде задължавана след като тя понася тежестта на граничното си положение, вторично да разпределя и по квоти.

Българските евродепутати са съгласни, че трябва да има промяна по Дъблинския регламент, допълни Джамбазки.

Това са няколко споразумения, които регламентират как ще се процедира, когато едно лице влезе на територията на държава от ЕС и иска статут на бежанец, обясни той.

Когато се регистрира в държавата, тя взема решение дали му дава статут и, ако реши така, лицето остава там. Ако обаче същият човек бъде заловен в друга държава отново да иска статут, то той трябва да бъде върнат в държавата на първата си регистрация, заяви Джамбазки.

„Имаше в България бойци на „Ислямска държава”, които се взривяваха в Германия, които бяха регистрирани, минали са през "Враждебна", возили са се в трамваи, в тролеи, през „Овча купел” също, и са отишли в Германия да убиват хора. Те са регистрирани в България и по силата на Дъблинските споразумения, ако бяха установени в Германия, трябваше да ни бъдат върнати тук”.

Предложените от ЕК промени са палеативни, те заменят думи и няма да свършат работа. Това е любимият похват на тези чиновници, каза още евродепутатът.

Настояваме квотата за България да бъде нула и да бъдат преосмислени сроковете, в които се дава статут, допълни той.

По отношение на оградата по границата, евродепутатът каза, че тя е станала факт с тяхно настояване.

Със сегашния вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов поставихме този въпрос през 2013 г. и тогава ни наричаха ксенофоби, припомни той.

Години по-късно и Унгария, и Австрия бяха принудени да направят ограда.

„Ако имаше повече разум и повече смисъл в общата европейска политика по отношение на миграцията, щеше да има преградно съоръжение на българската граница, нямаше да има този Балкански маршрут, който вървеше нагоре, защото можеше да бъде прикрито България, Гърция, Македония, и щяхме да избегнем тези кадри, които гледахме години наред”.

Но тогава малка част от българското общество много красиво обясняваше, че не трябва да има ограда, а сега същите те обясняват, че не била както трябва, допълни евродепутатът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стига толерастия
  Отговор
  1 18:49  12.06.17
  Обикновено тези факти, че от тук минават и престояват джихадисти и че може да ни ги върнат тук за дълго, ако не и завинаги удобно се премълчават за да не обидим някоя организация за защита на животните и разбира се защото шефката на Бойко, Меркелица така му е наредила ? Народа ни, както винаги е пионки в една мръсна игра на толерасти !
 • ХХЛ
  Отговор
  2 11:04  13.06.17
  Също и през Турно магуреле!

Напиши коментар:


Публикувай