1 037 2

Спряха обществена екопоръчка за над 11,5 млн лева

Спряха обществена екопоръчка за над 11,5 млн лева

Обществена поръчка за 11 501 250 лева спря с окончателно решение тричленен състав на Върховният административен съд. Търгът бе обявен в края на август миналата година от Изпълнителната агенция „Околна среда“, която е под шапката на Министерството на околната среда и водите.

Предметът на поръчката беше „Избор за извършване на анализи и проучвания на видовете и природните местообитания в България“.

На няколко пъти Комисията за защита на конкуренцията и съдебните състави връщаха обществената поръчка заради нарушения в условията. От ИАОС обявиха, че са я спрели, но обявлението така и не беше премахнато, пише "Труд".

В четвъртък вечерта магистратите решиха, че търг с такива условия не може да има и спряха процедурата. Ако трябва да бъде обявявана нова, то ще се премине отново през целия за административен път – условията да са съвсем нови, както у самото задание.

Мотивите на магистратите са, че заданието е порочно написано и би могло да обслужи интереса на някоя от фирмите-кандидатки, повечето от които гравитират именно около зелените.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 567
  Отговор
  1 22:13  12.06.17
  Видове и природни местообитания в България - ? Много широки понятия, всеки студент може да порови ви инетрент и да напише 100 страници доклад срещу 2-3000 лв
 • Ярослав Станчев
  Отговор
  2 10:53  14.06.17
  Е,може,ама нали трябва да се усвоят едни пари от една наша фирма.Както казва бат Бойко-в България няма корупция.

Напиши коментар:


Публикувай