1 942 3

Мажоритарният вот влиза в пленарна зала

Мажоритарният вот влиза в пленарна зала
Светослава Ингилизова

Предложението за въвеждане на мажоритарна избирателна система в два тура влиза за обсъждане в парламента.

ГЕРБ внесе проекта за промени в Изборния кодекс. Той ще бъде разгледан на първо четене от парламентарната комисия по правни въпроси. Идеята му е страната да бъде разделена на 240 едномандатни избирателни района, от които да се избират народните представители.

Българите в чужбина ще гласуват за кандидатите в района на последния им постоянен адрес в България.

Комисията по правни въпроси ще разгледа на първо четене и законопроекта за промени в изборния кодекс, внесен от ДПС. Неговата цел е да се отстрани феномена "15/15", при който избиратели гласуват преференциално за кандидата в листата, чийто номер съвпада с номера на партията в бюлетината.

От ДПС предлагат жребият за номера на партиите в бюлетината да се тегли преди регистрацията на кандидатските листи, а всяка партия да има правото да остави празно мястото на съвпадащия номер.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дпс е руска партия
  Отговор
  1 14:05  13.06.17
  Статуковото само се подкрепи, суверена пак изяде големия. Уж ги беше много страх, уж тва, уж онова, пък кво стана, иначе Славка е голяма актриса, евала. Толкова и се вързаха, браво! Ся ша са управйм, със сигурност. Напред към тоталитарната република, то и без това сме такава, сега всичко ще е законно.
 • БЪЛГАРИН
  Отговор
  2 09:48  14.06.17
  За мажоритарния вот!Съобразете се с думата на два и половина милиона българи!Нека се намалят и субсидийте за партиите и броя на дипутатити.
 • БЪЛГАРИН
  Отговор
  3 09:50  14.06.17
  Освен това достатачно си купувахте нови лъскави,скъпи и пълни с екстри лимузини с народна пара.С маршрутка да се возите всичките ама от старите най скапаните и шофиора да ви смарди на пот и да ви пуши като комин цигара след цигара докато слушате чалга по радиото.

Напиши коментар:


Публикувай