731 3

Георги Близнашки: Идеята на Лозан Панов за прокуратурата е ретроградна

Той е категоричен, че не трябва да се свиква Велико Народно събрание за промени в конституцията

Георги Близнашки: Идеята на Лозан Панов за прокуратурата е ретроградна
Венцислав Михайлов

„Идеята на Лозан Панов да се извади прокуратурата от съдебната власт е толкова ретроградна, че чак не ми се коментира”, заяви проф. Георги Близнашки в студиото на „Тази сутрин”.

Той е категоричен, че не трябва да се свиква Велико Народно събрание за промени в конституцията. По думите му това е странна и неочаквана идея.

„Прокуратурата се еманципира и става неразделна част от съдебната власт и никакви местни адвокати, учени, недоучени юристи, не могат да променят това положение”, категоричен е Близнашки.

„Това са абсурдни идеи и аз не препоръчвам на никого да тръгва по този път. Така ще се вкара България в едно блато, Съвета на Европа и Венецианската комисия ще ни направят на пух и прах”, смята той.

Близнашки смята, че срещу Лозан Панов ще бъде предприета процедура по импийчмънт във ВКС. „Тук се води една битка за власт”, смята той.

Според Близнашки въпросът е друг и хората трябва да свикнат, че носят отговорност пред държавата.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ejko
  Отговор
  1 11:38  13.06.17
  Е все пак - Близнашки е подлога на ББ; Цацата също служи послушно на ББ... няма как да очакваме да не квакат заедно.
 • пешо
  Отговор
  2 21:23  13.06.17
  ПРОБЛЕМЪТ Е ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ КЪМ ХОРАТА И ТАКА НАРУШАВА ОБЩЕСТВЕНИЯТ ДОГОВОР ,БЕЗ ДА МОЖЕ ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАНА.
 • Неееее
  Отговор
  3 11:25  14.06.17
  Ретроградна?!? - затова ли в някои "западнали" страни имат такъв модел , какъвто предлага Панов - напротив - тогава прокуратурата ще се размърда - защото това е идеята й - държавно обвинение , а не някаква си "независимост". Независим е съда - не бива да се бърка обвинението и съда, затова и не бива да са в едно , както са сега - това е модела "Вишински"... Панов е прозорлив и му прави чест , че има куража и волята да иска такава промяна, крайно време е прокуратурата да си заеме мястото...

Напиши коментар:


Публикувай