1 751 7

СБА: Дайте книжките на частни фирми, за да няма корупция

СБА: Дайте книжките на частни фирми, за да няма корупция
Венцислав Михайлов

От Съюза на българските автомобилисти настоянат изпитите за шофьорските книжки да не се провеждат от ДАИ, а от частни фирми.

От СБА припомнят, че още през април 2016 г. са изпратили писмо до депутатите, разтревожени от корупцията с шофьорските книжки. Те са отправили конкретни предложения.

Ако го прочетете, ще видите, че то все едно е писано днес. Нищо, ама нищо не се е променило. Колко хора трябва да загинат или да останат осакатени за цял живот? Никой в България не знае какъв брой са шофьорите, които са си купили книжките, пишат от СБА.

Съюзът е твърдо против изпитите да се дадат на друга държавна агенция, също известна с корупция.

Държавите, които го направиха, отдавна забравиха за този проблем. Корупция в частна фирма няма, има само в държавните. Не слушайте служителите, които дават мило и драго (та дори нашия живот и живота на децата ни) само за да се запази сегашното положение. То не бяха камери, не бяха бели стаи… А дали работят? Сега ще се измисли нещо друго. Годините минават. „Остават на пътя“ убитите и ранените. На чия съвест ще тежат те?, питат от СБА.

Преди дни 12 души от "Автомобилна администрация" (преди ДАИ) и двама шефове на автомобилни школи бяха арестувани за подкупи за издаване на шофьорски книжки. Впоследствие обвинение бе повдигнато само на 6 човека, а един остана в ареста.

Общо в ДАИ София работят 14 души изпитващи, а 12 от тях са били арестувани при операцията. При обиски бяха намерени над 100 хил. лв. Подкупите, които са били взимани, са малки - между 50 и 100 лв.

"Ние от можещи шофьори пари не взимаме", признал един от арестуваните.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:44  13.06.17
  Призналият това : Ние от можещи шофьори пари не взимаме . ВЕДНАГА В ЗАТВОРА ЗА ПОНЕ ПЕТИЛЕТКА !
 • someone
  Отговор
  2 15:49  13.06.17
  o да , с частните пък такъв произвол ще настане и такова плащане на книжки дето го е нямало в историята.
 • Чорба от греховете на отец Никодим
  Отговор
  3 16:31  13.06.17
  Те ако и изпитите за книжки оставят в ръцете на частниците, тогава няма да останат живи хора по улиците... Не, че сега положението е розово, ама тогава ще стане още по-зле!
 • Спас
  Отговор
  4 16:54  13.06.17
  Като ги знам нашите частници и те що за стока са! Айде примери колкото щеш!
 • Тодоров
  Отговор
  5 17:36  13.06.17
  Секва им бизнеса на частниците, затова в момента надават вой. Напълно съм съгласен държавата да провежда и организира изпитите за шофьорски книжки. Дано престане най-сетне войната по пътищата в България. Досега какво - частника взема 300-500 лв. за курс и след 7 дни имаме излюпен потенциален убиец на пътя.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  6 17:48  13.06.17
  В бг които и да провежда изпита ще взема подкупи
 • Пурко
  Отговор
  7 20:17  13.06.17
  Е те това е идея. СБА ще я вапца. ДАЙ я оправиха. Що за алчни хора и болни мозъци. Чула жабата, че подковават коня и тя вдигнала крака.

Напиши коментар:


Публикувай