1 119 3

Студент обвини преподавателка, че е писала тройки за празен лист

Студент обвини преподавателка, че е писала тройки за празен лист
Мартин Христов

Студент на УНСС обвини преподавателка, че е писала тройки на негови колеги, предали празни изпитни листове. И студентът, и професорът са предложени за наказание.

В разгара на изпитната сесия в УНСС студент разказва в профила си как е преминал изпитът по „Геоикономика и регионално развитие”.

По думите му малко след началото на изпита преподавателят отправя предложение "хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листа пред нея". "След още 10 минути бе отправено същото предложение и за оценка Добър (4)", пише студентът, цитиран от БТВ.

Вътрешна комисия в университета се самосезира и започва проверка.

„Това, което установи комисията, е, че наистина има празни листи, но има и студенти, които твърдят друго”, каза Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет на УНСС.

Play Video

Правилникът на университета дава право на студентите да се освобождават от изпит само ако имат поне Добър (4) от текущия контрол през семестъра. В случая професор Докова е зачела оценките от текущия контрол, въпреки че са по-ниски от допустимото.

Комисията е предложила на ректора проф. Соня Докова да бъде наказана. Още преди приключването на проверката обаче тя е подала оставка. Така напуска поста си и като шеф на катедрата.

„Тя е в пенсионна възраст, има право да го направи. Огорчена е от случая, тъй като тя е смятала, че помага на студентите”, заяви доц. Миланка Славова, зам.-ректор на УНСС.

Студентът, разпространил случая в социалните мрежи, също е предложен за наказание, защото не е спазил вътрешния ред и е уронил авторитета на университета. Изпитните резултати няма да бъдат анулирани.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Далавера
  Отговор
  1 21:28  13.06.17
  Т.е., наш човек е! Щом е пред пенсия е ст.н.с. и ктн, а не проф. д-р.!
 • Бълхарина с въшките от юргана
  Отговор
  2 01:00  14.06.17
  Не може да е празен лист - там трябва да има написани имената и факултетният номер на студента, както и изтеглените въпроси от конспекта! В днешно време това си е за 3 1/2 ако е написано правилно и без грешки! Какъв му е проблема на колегата при условие, че ще става охрана на паркинг или сервитьор?? Аре като се събуди от измисленото си бъдеще да поледне навън дали говорят на български и тогава да мечтае...
 • гост
  Отговор
  3 09:13  14.06.17
  Оценките няма да бъдат анулирани? Е то е доказано, че не са реални, но въпреки това ще ги признаят. Идиоти. Тази баба си хвърля оставката и готово, няма проблем вече. Така се решават проблемите, без отговрност, без морал и етика.

Напиши коментар:


Публикувай