1 287 0

Само ГЕРБ е за мажоритарен вот

Само ГЕРБ е за мажоритарен вот
Венцислав Михайлов

Само ГЕРБ ще подкрепи в пленарна зала законопроекта за мажоритарния вот. Депутати от всички парламентарни групи дебатираха в сутрешния блок на бТВ по темата за мажоритарния вот. В студиото бяха депутатите Димитър Лазаров от ГЕРБ, Искрен Веселинов от Обединени патриоти, Четин Казак от ДПС, Веселин Марешки от "Воля" и Валери Жаблянов от "БСП за България".

В началото Казак обясни, че снощи парламентарната група на ДПС е имала дълго заседание, на което е взето решение да се оттегли подкрепата за приетия вчера законопроект в правната комисия.

"Ние имаме интерес от този законопроект, но политическият интерес на България ще бъде нарушен. Ние защитаваме интересите на България", обясни той. Жаблянов също обяви твърдо, че предложението на ГЕРБ не въвежда мажоритарната система и не става за нищо.

"Ние сме твърдо против този законопроект и подготвяме наш. ГЕРБ предлагат един законопроект, който е некачествен. Такава мажоритарна система няма никъде в Европа и нарушава правата на избирателите", каза той. Марешки също обяви, че "Воля" внася свой законопроект за изборната система. " Бойко Борисов се оправя се с лидерите на европейските държави и Турция, та няма да се оправи с един Валери Симеонов или Волен Сидеров. Тяхното е пиар. Борисов им е казал: Не подкрепяйте нашия законопроект, а ние ще си направим нашия пиар. Ако Борисов поиска, ще намери мнозинство за този законопроект", категоричен беше Марешки, което провокира Искрен Веселинов.

"Поредният фарс. Този фарс започна в едно шоу и сега виждаме неговото продължение. Никога не са водени такива разговори. Ние от ОП отдавна сме обявили нашето мнение за мажоритарната система", заяви депутатът от ОП. "Нашият законопроект изразява желанието на 2,5 млн. български избиратели. От БСП показват, че не са забравили нищо старо и не са научили нищо ново. Те говорят за своя законопроект от половин година, но не сме видели нищо. Те само критикуват и не предлагат нищо градивно. Нека обсъждаме законопроекта в пленарна зала, да се направят предложения между първо и второ четене. Никой колега не спомена, че в предложения от нас законопроект се намалява и партийната субсидия", разкри Лазаров.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай