1 140 2

Пускат пет дни предсрочно движението по Аспарухов мост

Пускат пет дни предсрочно движението по Аспарухов мост
Мартин Христов

Движението по Аспаруховия мост във Варна ще бъде възстановено утре в 12:00 ч., съобщиха от АПИ. Предвидените ремонтни дейности на съоръжения 2 и 4 завършват пет дни предсрочно. Мостът е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв. и е от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Строителните дейности стартираха на 19 април и се извършваха без спиране на трафика. Пътноподдържащото дружество ДЗЗД „ПОНТ“ работи максимално мобилизирано, за да може съоръжението да е готово през юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения.

Община Варна финансира с 200 хил. лв. ремонтът на тротоарите по моста.

Аспаруховият мост е част от път I-1 Варна - Бургас и се състои общо от 11 съоръжения. В експлоатация е от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът беше наложителен, тъй като не е обновяван от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване на моста и бяха ремонтирани 3 от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово“ и АМ „Черно море“. Преасфалтирани бяха и връзките към пристанище „Варна Изток“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • tati
  Отговор
  1 22:27  14.06.17
  Ай ся като тръгнат самосвалите със зърно /зърновози към пристанището ще гледаш асвалта как става на ЮФКА от тонажа ! Винаги са ПРЕТОВАРЕНИ ! Няма ДАИ няма КАТ няма АПИ майка ! Всичкото е Пърлама ! А Пристанище Варна викат Е КО ДА НАПРАЙМ !
 • ДОКТОРА
  Отговор
  2 09:50  15.06.17
  До първия проливен дъжд и хасфалт нямя

Напиши коментар:


Публикувай