1 413 8

Борисов за подкупните митничари: Няма да ги оставим на мира

Борисов за подкупните митничари: Няма да ги оставим на мира
Мартин Христов

"Няма да ги оставим на мира". С тези думи премиерът Бойко Борисов обобщи в началото на днешното правителствено заседание мерките, които правителството и правоохранителните органи предприемат по отношение на борбата с контрабандата. Конкретен повод за коментара му са вчерашните арести на ГКПП "Кулата", уточниха от правителствения информационен център.

„По темата контрабанда, по тези схеми или ще надделем или само можем да си приказваме. Доста неща са направили колегите, полагаме огромни усилия. Всички министерства, които са въвлечени в тази дейност засега са много активни. С цялата си мощ държавата трябва да ги застъпи всичките тези места, в които макар и рядко, но се случва”, категоричен беше министър-председателят.

Борисов подчерта и друг приоритет пред кабинета – да се промени отношението на администрацията към хората, да се осъзнае, че обслужваният гражданин, а не служителят е по-важният.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тошо
  Отговор
  1 18:46  14.06.17
  Браво,г-н Борисов! Да сте здрав и да работите за България!
 • Гост
  Отговор
  2 18:52  14.06.17
  Смях, досега има ли осъден митничар. Иначе показни арести има, нооооо после какво се случва????
 • Варна
  Отговор
  3 19:16  14.06.17
  Пълни глупости! - Като хванаха, цялата смяна на пристанище Варна- Запад какво се случи? Отговорът е: - Нищо! От предният месец върнаха всичките отново на същото място! - Имах нещастието да ги видя отново на работното им място...
 • Тираджия
  Отговор
  4 19:17  14.06.17
  Виж, Бойко...... Кажи му на този Георги Костов да отиде на ГКПП Капитан Петко до Свиленград и да провери на пункта като минават тировете посока Гърция как митничарите събират не залепени те винетки от камионите и ги продават на вход камиони без квитанция по 10 евро.И вижте точно определен служител казва се Вали Язанов ,това лице командва кантарите от 5 год.всички му плащат.Питайте колегите с камионите от къде си купуват винетки на половин цена.Колко губи държавата само и къде са службите да го позволяват.

  Коментиран от #5


 • Бай Иван
  Отговор
  5 20:00  14.06.17

  До коментар #4 от "Тираджия":

  Напълно си прав колега.На Капитан Петко корупцията и бюрокрацията е в много големи размери (както и на всяко българско ГКПП).Голям кеф и прави на митничарите да гледат как се образуват големи опашки.Следобед в посока България се образуват опашки от чакащи тирове.Чака се с часове заради простотията и мудната работа на митничарите и заради сривовете на системата.Отделно пък е проблема с постоянното облъчване от преминаването през рентгена.Връх на наглостта са дупките,особенно тази пред кантара в който продават свинетките.
 • Волво тир
  Отговор
  6 20:40  14.06.17
  Колеги нека не ги криеме,когато минаваме след 00:00 всяка вечер на изход ни питат дали имаме бар кодове от винетки купени в страната.Като им дадем баркода и 10 лв.си минаваме на изход без проблем.А този Язанов нали запазваше разрешителните за Турция преди време.Когато закъснявахме заради опашките ,разрешителните се анулираха а за Капитан Андреево имаше една спедиторка къде казваше ,че срещу 100 лв. някъв инспектор с име Ваньо Язанов ги запазвал и тя ги даваше след това.
 • Бат ви Бойко
  Отговор
  7 21:34  14.06.17
  Не може да барате нищо без да ми се отчитате! Който се скатава- арест получава.
 • Скорпион29
  Отговор
  8 23:00  14.06.17
  Тоя да не се прави на света вода не напита защото държи всички контрабандни канали крадеца вика дръжте кръдеца!!

Напиши коментар:


Публикувай