765 3

ДПС: Няма да подкрепим ГЕРБ за мажоритарния вот

Мартин Христов

Редно е да се съобразим с българските граждани и техния отговор на въпросите на референдума. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването "Денят на живо" по Канал 3.

"Това ще е тест за поетата отговорност. Гласовете, които са отговорили с "да" по въпросите за държавната субсидия и мажоритарния вот са достатъчни", добави тя.

От своя страна депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов беше категоричен, че партията му няма да подкрепи в зала утре въпросът за мажоритарния вот. Той обаче заяви, че темата за субсидиите подлежи на разискване.

Третият гост в студиото, депутатът от БСП Пенчо Милков, пък каза, че в този си вид законопроектът е опит за лош експеримент с обществото.

"Предложили сме законопроект, повлиян от немската система, в който ще има и пропорционален и мажоритарен вот".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТРАПЕРА
  Отговор
  1 00:19  15.06.17
  ДПС се разпада вече сериозно, няма смисъл да ни ги натрапвате на всяка софра. Достатъчно крадяха , усвояваха и изгубиха доверието на електората си. ДОСТ ПРОБИВА НА ВСЯКЪДЕ .
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  2 01:38  15.06.17
  Според мен е хубаво, че се появи втора протурска партия, защото така електоратът им се размива между самите тях и шансът да бъдем управлявани от фесове се намалява.
 • Тодоров
  Отговор
  3 08:40  15.06.17
  Всички парламентарни партии, които обявиха, че няма да подкрепят мажоритарния вот (БСП, ДПС, Патриоти, Марешки и т.н), до момента не дават смислени обяснения защо са против. Нека техни представители излязат пред медиите и да обяснят на хората простичко ЗАЩО СА ПРОТИВ МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ. Може би защото с този вот няма да ги има в следващия парламент. Може би защото професията "народен представител", отредена за "отбрани хора" от партийните централи и партийни листи, ще изчезне.

Напиши коментар:


Публикувай