696 2

45% спад на глобите за гратисчии в столичния транспорт

45% спад на глобите за гратисчии в столичния транспорт
Христиан Петров Снимка: БНТ
Светослава Ингилизова

Има 45% спад на издадените глоби за 40 лева за нередовни пътници в градския столичен транспорт. Голяма част от клиентите явно са решили да си купят абонаментни карти. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров пред БНТ.

Той обясни, че след 3 години се предвижда да има работеща и ефективна електронна тикет система.

"При въвеждане на електронна тикет система ще е по-удобно за самия потребител, ще може по-лесно да се следи натовареността на транспорта, няма да има промяна на тарифната политика при електронната система. Тикет системата не е панацея за всички проблеми в градския транспорт, но ще сме по-ефективни", обясни още Петров.

"Ще имаме по-точни данни, ще видим къде и по какъв начин се случва т.нар. "гратисчийство". Ще има и броячи в градския транспорт, за да разберем колко са пътниците и колко не са се валидирали и така ще изпратим контрольори там, където се установят сериозни нарушения", допълни Петров.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тодоров
  Отговор
  1 09:02  15.06.17
  Какво стана с цената на билетчето ? Още ли се обжалва или делото е насрочено от експедитивния български съд след 3 години. За такива обществено значими дела досега трябваше да има окончателно съдебно решение или поне докато няма такова, цената на билета за градския транспорт да се върне на 1.00 лв. А масово се говори, че 50% от цената от 1.60 лв. отива за бонус на водачите на автобуси от градския транспорт. Шофьорът продаде 100 бр. билети и взима директно 80.00 лв. Очаквам с нетърпение коментари и опровержения, особено от замесените лица, вкл. Столична Община.
 • Гражданин
  Отговор
  2 12:07  15.06.17
  Статията трябва да е озаглавена цгм насъскват хайки от контрольори, а който не си знае правата си плаща и то много често подкупва контролите и за това не се попълва незаконният АКТ или не се отчита глоба . Януари месец стана законна глобата от 40лв след като вече година преди това глобяваха по тази незаконна сума. Гражданите имат право да не плащат глоба а контрольорите нямат законово право да пишат актове, за това притискат хората психически и физически да си плащат. Това показва безсилието им. Наредбите на ЦГМ са осъждани не веднъж защото са противозаконни. Уверете се сами http://clubz.bg/41106-advokat_valentina_kamenarska_aktovete_v_gradskiq_transport_sa_nezakonni

Напиши коментар:


Публикувай