950 2

Ревизоро: Сякаш нарочно се създават пречки на митницата – за да си плащаш

При проверки страдат само редови митничари, които често си мълчат, с тайното желание отново да се върнат на работа, коментира депутатът

Снимка: бТВ
Снимка: бТВ
Венцислав Михайлов

Хората остават с впечатлението, че нарочно се създават затруднения на митниците и ония, които си плащат, ги прескачат, така коментира ситуацията след операцията на ГКПП „Кулата” Емил Димитров – Ревизоро.

По думите му фирми имат „абонамент”, за да не се бавят техните камиони. Това е особено важно, когато се превозва бързо разваляща се стока, например.

По думите на Димитров акциите срещу корупция по митниците, свързана с дребни подкупи, са важни, но по-важни биха били акции на големите митници – по Черноморието, например, където са корабите, танкерите. Вредата от горивата само е 1 млрд. долара на година, заяви Димитров.

По думите му обаче е било странно, че при акцията на Кулата е затворена цялата митница. „Вземаш две смени от други пунктове и ги водиш да работят. Има цял учебен център, има цял випуск”, даде пример той.

„Излагаме се пред всички, подкупите не се вземат само от българи”, каза още той.

Димитров обаче призна, че при подобни проверки страдат само редови митничари, които често си мълчат, с тайното желание, като минат всички процедури, отново да се върнат на работа.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 10:13  15.06.17
  И аз това си мислех. Как ще проверят танкера на Цветелина Бориславова примерно.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  2 11:14  15.06.17
  Една тежка ядрена експлозия в аеца и ше оправи много неща

Напиши коментар:


Публикувай