1 123 9

Симеон Сакскобургготски празнува 80-ия си рожден ден

Симеон Сакскобургготски празнува 80-ия си рожден ден
Мартин Христов

По повод рождения ден днес на Симеон Сакскобургготски в двореца „Врана” ще гостуват членове на кралски фамилии от цяла Европа.

На събитието са поканени и представители на държавната и местна власт в България.

Симеон Сакскобургготски събира и бившата парламентарна група на НДСВ, министрите от неговото правителство, управлявало в мандата 2001 - 2005 г., общественици, бивши политически партньори, представители на бизнеса.

От САЩ вече пристигна сестрата на Симеон Сакскобургготски - Княгиня Мария-Луиза. В България са децата и внуците на Симеон, които не са се събирали тук от 10 години, когато беше честването на неговата 70-годишнина. Ще отсъства Тирсо – малкият син на Княз Кубрат и Княгиня Карла, който по това време има изпити. Точно на 16 юни важен изпит има и техният среден син Лукас, който е студент по медицина.

Още през януари тази година Симеон Сакскобургготски изпрати писма до кралските фамилии в Европа, в което ги е уведомил, че се налага да ограничи гостите до родени през 1937г. негови връстници. Изключение правят само наследниците на кралските фамилии на Балканите. Това се налага поради факта, че евентуално присъствие тук на кралски двойки от действащи монархии е свързано с ангажиране на държавните институции и засилени мерки за сигурност на държавно ниво. А организираният прием е частен. За разлика от съседните ни държави, където кралските семейства работят заедно с висшите държавни институции в подобни случаи, у нас няма такава практика.

Тази сутрин в катедралния храм „Св.Александър Невски” ще се състои Благодарствен молебен, възглавяван от Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Високопреосвещените Митрополити на Светия Синод.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 08:27  16.06.17
  Какво ме интересува тоя.И това е някаква новина така ли?
 • царят е гол
  Отговор
  2 08:30  16.06.17
  Мони, кога ще понесе финансовата отговорност за националните катастрофи, в които ни вкараха малоумните му роднини? Всичките ролетки в Монте Карло няма да му стигнат да върне парите, да не говорим, че всички имоти в България са собственост на държавата и на народа. Не може да наследяваш само активите, а пасивите да ти ги плаща някой друг.
 • KTP
  Отговор
  3 08:54  16.06.17
  ABE TOIA ZIV LIE OSTE
 • Янко
  Отговор
  4 09:03  16.06.17
  На толкова "борци" , "политици", "депутати", "президенти", "мафиоти", "менажери" , ... и прочие сноби , нарциси и самог.зници САМО ЕДИН ЦАР НИ ЛИПСВА! (.. а нали помните че ни "оправи" за 800 дни !!!) Та не рожден ден -- с камъни трябва да го изгоним!

 • беден
  Отговор
  5 10:22  16.06.17
  И кой ще плаща че ми е интересно
 • СЛК
  Отговор
  6 12:06  16.06.17
  Глупави сме българите, трябваше да го обесим веднага с пристигането му България. Баща му поне не беше мошеник
 • све
  Отговор
  7 22:28  16.06.17
  НЕДОСТОЕН, БЕЗЛИЧЕН ЕКЗЕМПЛЯР, КОЙТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е ЗАСЛУЖИЛ И КАПКА УВАЖЕНИЕ.
 • dynamo
  Отговор
  8 06:55  17.06.17
  П А Р А З И Т !
 • dynamo
  Отговор
  9 06:57  17.06.17
  Браво, на автора! Вече не го нарича цар.

Напиши коментар:


Публикувай