1 925 3

Литовските железници пазаруват от България (ВИДЕО)

Русенската компания "Експрес Сервиз" продава два локомотива за Каунас и Вилнюс

Литовските железници пазаруват от България (ВИДЕО)
Константин Карагьозов

Литовските железници (Lietuvos Geležinkeliai) поръчаха 2 батерийни локомотива от най-новата серия на българската компания "Експрес Сервиз" - ES1000, съобщиха от русенската фирма. Машините ще извършват маневри в Каунас и Вилнюс.

"Това е един добър пример как държавна железница е отворена към иновациите и инвестира в екологични, безопасни и икономични решения", коментираха от русенската частна компания, която продава успешно локомотивите си в държави като Швейцария, Китай и Бразилия, но не и в България.

ES1000 е супер мощен акумулаторен локомотив. Машината с лекота тегли 400-тонен влак със скорост над 8 км/ч при заводските проби. Българският локомотив е изключително икономичен - експлоатацията му излиза едва няколко лева на ден.

Новият маневрен локомотив има 2x30kW мотори, 25 тона маса, мощна рекуперативна спирачка и опционална пневматична с мощен винтов компресор 2000 л/мин.

В завода на "Експрес Сервиз" се ремонтират возила на няколко частни български жп превозвачи, както и на румънски компании. Бизнесът се разраства, наемат се допълнителни служители, инвестират се милиони в нови халета и модерна техника.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 02:20  17.06.17
  Разгледах сайта на фирмата, поздравления! Хубави халета, чисто като в аптека, сериозни клиенти. Когато не си мутра, имаш желание за работа, пред офиса си паркирал нормални работни коли а не последните модели немски премиум, и предполагам, че се плаща на служителите коректно и адекватно, нещата се получават. България може да се прави бизнес, развива индустрия и производство, стига да те оставят да работиш спокойно.
 • ха ха
  Отговор
  2 09:54  17.06.17
  Какви са тия мотори 30 KW с тях най много кола да задвижиш? Някой май е объркал нулите или мерните единици.

  Коментиран от #3

 • 3 10:16  17.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай