1 327 1

Жена, паднала в шахта, осъди община Варна

Пострадалата получила контузии на рамото и ходилото, както и кръвонасядания и ожулвания

Жена, паднала в шахта, осъди община Варна
Снимка: VarnaUtre.bg
Константин Карагьозов

Община Варна трябва да плати 2000 лв. обезщетение на жена, пострадала при пропадане в 1,5-метрова шахта. Това стана ясно от решение на Районния съд в морския град, пише VarnaUtre.bg. Инцидентът, при който жената е получила контузии на рамото и ходилото, както и кръвонасядания и ожулвания, се е случил през август 2016 година.

Жената пристигнала във Варна от чужбина, където живеела. Планирала да отиде на почивка, като преди това отседнала при свои роднини в града. Една вечер тръгнала с приятели пеш към ресторант, като се движели в тревната площ, успоредно на централен булевард. Изведнъж обаче пропаднала в дупка, която била дълбока почти 2 метра. Изпитала силна болка и уплаха, наложило се посещение на медицинско заведение и заплащане на прегледи.

Инцидентът станал поради необезопасяване на канализационна шахта, непокрита изцяло с бетонни блокове и ползвана като зона за преминаване на пешеходци през тревната площ. Каналът се намира между два общински терена. Покрит е с бетонни плочи, които обаче са пукнати, огънати, а на места дори липсват. Оформен тротоар не е установен на място, липсват и обозначения, забраняващи преминаването на пешеходци.

Според магистратите общината не е направила нужното за обезопасяване и обозначаване на мястото, за което ще трябва да покрие глобата и близо 1000 лева разноски по делото.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Няма такава държава..
    Отговор
    1 19:00  16.06.17
    Мутростан

Напиши коментар:


Публикувай