2 949 4

В Пловдивско хванаха шофьор с 12 невръчени фиша

Мащабна операция на КАТ бе проведена днес в областта

В Пловдивско хванаха шофьор с 12 невръчени фиша
Константин Карагьозов

Мащабна операция по пътен контрол е проведена днес на територията на Пловдивска област под ръководството на ГДНП. С помощта на техническото оборудване в служебните автомобили пътните полицаи са връчили на място електронни фишове на 27 водачи, като общата стойност на глобите е около 4 000 лева. Установен е и нарушител с натрупани и невръчени до момента 12 фиша.

Предприетата широкообхватна проверка е за контрол на скоростните режими, за ползване на обезопасителни системи, за шофиране слeд употреба на алкохол и наркотични вещества, за наличие на валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и други изисквания по Закона за движение по пътищата.

В рамките на осъществения пътен контрол днес, само за два часа, на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив и в района на 155-и километър на АМ "Тракия", по посока Стара Загора, служители на ОДМВР - Пловдив са проверили общо 42 моторни превозни средства и 49 души.

Установявани са всички явни нарушения, а с помощта на новата система - таблетните устройства, униформените на момента изкарват цялата история на водача - има ли връчени електронни фишове, има ли неплатени глоби и ако да, тогава на място на шофьора бива връчван фиш.

В хода на операцията са засечени случаи на шофиране от неправоспособни водачи и такива с неплатени глоби, управление на технически неизправни автомобили, както и моторно превозно средство без регистрационни табели. Униформените са установили и нарушител на пътя, издирван многократно от полицията, за когото при прегледа в системата се оказало, че е натрупал цели 12 фиша за извършени от него нарушения, които днес са му връчени. Издадени са 7 акта за нарушения по Закона за движение по пътищата и един - по Закона за българските лични документи.

С помощта на техническото оборудване в служебните автомобили пътните полицаи са връчили на място електронни фишове на 27 водачи, като общата стойност на глобите е около 4 000 лева.

Проведеният контрол е широкообхватен, защото покрива всички отговорности по Закона за движението по пътищата, проверки се извършват дори на пътниците - включително и за бежанци.

Припомняме, че новите патрулни автомобили са оборудвани за видеозаснемане и документиране на проверката, като по този начин се постига и контрол над самите инспектиращи.

България


Още по темата

 • КАТ затяга контрола на АМ "Тракия"

  КАТ затяга контрола на АМ "Тракия"

  Полицията въвежда засилени мерки за контрол на движението на АМ "Тракия" по време на активния летен сезон, съобщиха от пресцентъра на ...
  28.06.2017
  2 294
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Като гост :)
  Отговор
  1 18:56  16.06.17
  Егати новината, някой си имал 12 неполучени фиша от КАТ... Явно няма вече политически измами, корупция, грабежи, убийства и т.н. Стабиляги са катаджиите...за да не му ги връщат до сега, значи добре си е давал човека! :)
 • Февзи ага
  Отговор
  2 21:16  16.06.17
  А пак бай мюмюн от нашту село кара 40г бес книжка. и вуобште не го интесува и кату го спрат им казва йок в нашту махла е расрешено.бес книзка и има повече глоби ама го були ярака ко ши му земат исгнилата му астра 91гудина
 • гларус
  Отговор
  3 00:36  17.06.17
  Има напредък за 4000 лв станали за кепазе Отива им
 • Шебека
  Отговор
  4 20:38  18.06.17
  Кожодери. Правят каквото правят само пари дерат за глупости. О фаровете през лятото намаляха ли жертвите. Ами от другите простотий, пак не. Вместо да помагат в трафика или по скапаните пътища стрижат до кръв. Едва ли някой от тях може да отткачи акумулатора на катастрофирал автомобил, не ми се мисли ако е електромобил или първа помощ да се наложи да дадат. Шефовете им пък връзкари потомствени некадърници.

Напиши коментар:


Публикувай