17 Юни, 2017 17:49 3 594 20

Ивайло Пенчев: Не вярвам на бедни политици

  • ивайло пенчев-
  • бизнес-
  • чиновници

Чиновниците у нас не са особено работливи, защото работят в държавни структури

Ивайло Пенчев: Не вярвам на бедни политици - 1
Снимка: бТВ

На бедни политици не вярвам и предлагам на българския народ също да не вярва. Това каза в предаването „Тази събота” бизнесменът и собственик на „Уолтопия” Ивайло Пенчев.

Според него категорично е по-добре политикът да е богат, тъй като бедният е по-лесно подкупен.

„Политикът е амбициозен човек, ако е и мъж, няма шанс един амбициозен мъж да не иска да бъде богат. Щом е политик, той има инструменти да забогатее по лош начин, така че по-добре политиците да бъдат богати. Най не вярвам на млади, амбициозни и бедни политици”, отбеляза Пенчев.

Бизнесменът коментира, че би се занимавал с политика само ако много му „скочат”. „Ако много се заяждат с мен и ме мачкат, тогава се хвърлям и ставам премиер. Истината обаче е, че не ми се занимава”, подчерта Пенчев.

Той посочи, че е по-богат от Делян Пеевски, ако богатството на депутата е отразеното в данъчната му декларация. „Ако стана политик, ще изляза най-богатият”, заяви Пенчев.

Според него чиновниците у нас не са особено работливи, защото работят в държавни структури, които нямат конкуренти. „Всяка институция представлява монополен доставчик на услуги и няма шанс монополен доставчик на услуги да бъде ефективен”, аргументира позицията ти Пенчев.

Той каза още, че „поръчителят” на проверката на КФН срещу онлайн платформата му „Окшънайз” е Асоциацията на застрахователните брокери.

Бизнесменът отхвърли обвиненията от страна на КФН, че упражнява натиск над регулатора. „Аз не мога да упражнявам натиск, какво е сторил словесният натиск някому”, попита Пенчев.

„Те са хората, които влизат в моя офис и офисите на моите клиенти и изискват в 3-дневен срок обяснения. Те имат средства да оказват натиск, могат да налагат глоби, да затварят бизнеси, аз не мога. Аз мога да разкажа на хората какво правят”, допълни той.

„Проверката на КФН обявява, че „Окшънайз” е застрахователен брокер без лиценз. „Окшънайз никога не е страна по сделка. Тя е застрахователен брокер точно толкова, колкото Ексел, Гугъл или Фейсбук са застрахователни брокери”, каза още Пенчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чубака

    15 18 Отговор
    Абсолютен простак...
  • 2 Az Казах

    12 19 Отговор
    Аз не вярвам на катерачи измекяри.
  • 3 Къртев

    13 16 Отговор
    Тоя май иска да става политик. Е, лошо няма. Ама само простаци ли искат тая власт?
  • 4 ДЕМОКРАЦИЯ

    12 8 Отговор
    Във властта достъп само за богати. А народа да го клати.
  • 5 1111

    10 13 Отговор
    що все с тия ни
    занимават медиите,а после децата се избиват по улиците и пътищата...модел на успял човек- нагъл,агресивен,неприятно непочтен
  • 6 БългариноПрост

    20 9 Отговор
    И Марк Зукърбърг е богат човек,но не си е купил Ламборджини Авентадор за 800 Хил. Лв и не говори глупости по телевизията.Този човек може да разбира от бизнес и най-вероятно и е добър в това,което прави,но му липсва възпитание,държание и уважение.Дава лош пример на младите.
  • 7 бай онзи

    26 9 Отговор
    Простак или не, това което казва си е чистата истина. Понеже сте много умни Тиквата печели три пъти избори
  • 8 шлемник байкалскии

    8 3 Отговор
    ИМА И НЕЩО ДРУГО.

    ИЗБИРАМЕ СИ БОГАТ ПРЕЗИДЕНТ-НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО КОНТРОЛИРА И ТОЙ ГОВОРИ И ПРАВИ КАКВОТО МУ Е НА УМЪТ!

    ВАРИАНТ 2 ИЗБИРАМЕ СИ "ГОСПОДИН НИКОЙ"-МОМЕНТАЛНО СТАВА МАРИОНЕТКА !!!
  • 9 Куровед

    16 5 Отговор
    Нищо ново под слънцето, поредния Ганьовец, който има пари, но е кръгла нула.
    Левски като е би беден крал ли е?
    А апетитът идва с яденето-този който има пари може и ще направи всичко за има повече пари и нсй-вече власт.
  • 10 Извън закона

    9 6 Отговор
    Тоя не го знам какъв бизнесмен е и какви пари има обаче като го гледам с това розово сако явно е от групата на Слави,Плевневлиев,Станишев и др.Все прикрити мъже!!! Аз също имам скъпи коли ама няма да си купя розава тениска или сако...скапана е цялата система и хората не са добре изперчаткаха яко Хаха
  • 11 Варна

    17 3 Отговор
    От няколко години насам, все се лансира тезата, че политика трябва да е богат за да не краде!
    - Защо? При същото условия можем да твърдим, че Полицаите трябва да са добре платени, Съдиите, Прокурорите, Данъчните... - Утре ще искат същото счетоводителите, секретарките, чистачките, контрольорите по автобусите...
    - Всеки иска да живее добре и да е обезпечен...
    - Тоест искам да споделя, че се опитват да оправдаят желанието за кражба у тези които сме избрали!
    - В същност истината е друга! - Не е толкова важен социалният му статус, а нормите, в които е възпитан.
    Не може да оправдаваме заплатата или кражбата с това, че не бил достатъчно богат... - Това е абсурд!
  • 12 Скорпион29

    11 6 Отговор
    Я го гледай мизерника, политика не е важно дали е беден или богат а е важно да е честен човек като му гледам розовото сакенце на това протеже от бившия кръг на А.Пейчинов ми е ясно от кои е.
  • 13 Пр*сти

    9 7 Отговор
    Такива елементарни коментари не бях чел. Ето затова ще си останете бедняци. И в мозъка, и финансово. Учете се от хора като И. Пейчев, защото той е постигнал нещо с честен труд.

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Скорпион29

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Пр*сти":

    От пе***"ти съвет благодаря

    Коментиран от #15

  • 15 Пр*сти

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Скорпион29":

    Разпозна ли се в коментара ми?
  • 16 ААА

    3 1 Отговор
    И все пак , дали достигнаха думите на гн. Пенчев до мозъците на повечето, или отскочиха като снаряд по наклонена броня. Дали влиза един политик в политиката , беден или богат- то при всички случаи , той ще гледа да излезе богат, или още по-богат. Или ако перефразираме старите народни мъдрост- Пази Боже сляпо да прогледа, или гладна въшка да та яде. И най вече армадата от чиновници , бюрократи около -800 000 на брой- една цяла мирно-временна армия , чиято задача е основно да пречи на бизнеса и развитието , и да се облагодетелства покрай правомощията дадени и от държавата , и да очаква точният човек да донесе "плика" и те да го поемат като гладни пеликани. Или тези хора ,ако бачкаха така както се бачка в частният бизнес , щяха да се влачат по корем от глад. Цялата тази армия , навързана с политици ,служби , и богопомазани бизнесмени , превръщат държавата ни в това за което отдавна се говори- Най-бедна, най-корумпирана, най-изчезваща държава. Давал съм и паралелен пример как работят службите в Турция. А леката и средно тежка форма на грандомания на гн. Пенчев ,е не особено приятна , но и вероятно е с някакво покритие.
  • 17 гост

    2 1 Отговор
    Селски ,всички хора са подкупни само сумата е различна.
  • 18 Извън закона

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пр*сти":

    Щом е постигнал нещо с честен труд значи е беден... в България кинти не се постигат с честен труд.А беден Гей е по зле от богат Гей Хаха Само му вижте снимката на тоя каква карикатура е и му се радвате на съветите...затова ви оправляват такива лумпели 27 год.

    Коментиран от #19

  • 19 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Извън закона":

    Ти не се считаш към българския народ, когото го "оправляват такива лумпели 27 год." така ли? По-добре първо се научи да пишеш правилно, пък после ходи да плюеш. Пък да ти кажа и с честен труд се постига нещо в тая страна. Това, че на някои хора идеите и въображението им си имат тесни граници, е друго нещо.
  • 20 ДДД

    0 0 Отговор
    почакаи 2 мандата и ще започнеш да им вярваш:)
    (няма да са бедни)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове