1 074 7

Автоинструкторите искат да изпитват

Според тях така корупцията ще се увеличи

Автоинструкторите искат да изпитват
Венцислав Михайлов

Автомобилни инструктори в Пловдив се обявиха против намерението на транспортния министър Ивайло Московски да отстрани от изпитните комисии представители на автошколите. Те не приемат и идеята държавата да купи нови превозни средства, в които да се провеждат изпитите за шофьорски книжки, съобщи бТВ.

Според инструкторите така корупционните практики ще нараснат.

От автошколите са категорично против закупуването на нови автомобили, автобуси и камиони, където да се провеждат изпитите. "Това е много скъп експеримент, който няма да даде никакъв резултат", смята Трифон Кацаров, инструктор в автошкола.

Според неговия колега Николай Тодоров изчислява, че ще са нужни 20-30 млн лв.

Автоинструкторите прогнозират, че провеждането на изпитите в автомобили, различни от тези, на които са се готвили курсистите, ще ги стресира и ще предизвика масов хаос.

"Очакваме оттам успеваемостта рязко да падне и да се увеличи корупцията", коментира Трифон Кацаров.

Другото опасение е, че отстраняването на автошколите от изпитните комисии ще премахне всякакъв контрол над представителите на ДАИ.

"Де факто ще се увеличи корупцията, няма да се намали, защото самият изпитващ остава сам", посочи Николай Тодоров.

Според автоинструкторите, вместо от нови автомобили, системата спешно се нуждае от нова методика, която да показва кога една грешка е второстепенна и кога основна.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шефа
  Отговор
  1 15:07  17.06.17
  СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ ШАШНАХТЕ ХОРАТА ТАЗИ ТЪПОТИЯ С МОТОРИСТИТЕ.
 • Гост6
  Отговор
  2 17:12  17.06.17
  Как бе г-н Кацаров , без нови афтомобили?Знаете ли каква благинка е това ,обществена поръчка за стотици автомобили.Имате ли си претстава на какви цени ще се договарят,ана какви цени ще се плащат.Що пречите за доброто провеждане на шофьорските курсове .
 • гост
  Отговор
  3 18:05  17.06.17
  и до сега крадяха а ако им се купят автомобили и ги оставят сами ще им бъде още по лесно.миналата година ги хванаха в Плевен със сумати пари и вместо уволнения,им дадоха теореотичните изпити.Сега пак така и е ред да им се дадат практическите изпити и идилията да им е пълна.Накупуваха камери,таблети,как пък не се сетиха да купят навигации,та да се премахне субективния фактор.
 • Преподавател
  Отговор
  4 14:56  18.06.17
  Правилно!!! Подкрепям предложението да се изпитва на автомобили на ДАИ без преподаватели в колите.

  Коментиран от #5

 • ГоУст
  Отговор
  5 09:24  19.06.17

  До коментар #4 от "Преподавател":

  Какъв е доводът Ви? Защо подкрепяте тази идея?
 • борислав
  Отговор
  6 17:16  19.06.17
  Изпита трябва да е от школата провеждаща обучението с един полицай.Други нямат работа в колата.От там нататък всеки с късмета си.ВЗЕМАНЕТО НА книжка нищо не ти дава.ПРОСТО СИ ПРАВОСПОСОБЕН,след това се учим да караме.Когато си прост правиш обикновените неща много сложни и не работещи.
 • Кънчо
  Отговор
  7 15:47  12.09.17
  Да не би инструкторите да ги дават тези 20-30 млн лв, че се оплакват? Корупция пак ще има, но вече ще е повече държавна и автоинструкторите не могат да участват вече в разпределението на баницата, затова сега реват на умряло.

Напиши коментар:


Публикувай