599 1

Ангелкова: Културата е коз за туризма

Ангелкова: Културата е коз за туризма
Венцислав Михайлов

„Залагайки на културата, ние ще направим България разпознаваема пред всички”, това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалното откриване на фестивала „Дни на Италия” днес в Созопол. „Миналата година разработихме 8 културно-исторически дестинации, които преминават през 65 населени места и включват над 160 обекта и Созопол е в една от тях – „Морските крепости на България”, припомни още министъра.

Тя посочи, че през 2016 г. 11% от туристите, които са дошли у нас, са посетили България с цел туризъм. Ангелкова коментира, че България е уникална със своето културно-историческо наследство. „Вярвам, че тази година този процент ще се увеличи, защото ние все повече промотираме летния и зимен туризъм, които са основен продукт, съпътсвани от културно-исторически балнео и СПА туризъм”, коментира министърът на туризма.

На събитието присъстваха заместник-министърът на културата Румен Димитров, кметът на Община Созопол Панайот Рейзи, посланикът на Италия в Р България Н. Пр. Стефано Балди и др.

„Дни на Италия в Созопол“ са четири дни, посветени на италианския бизнес и култура и се провежда в рамките на ежегодния Италиански Фестивал в България. Събитието е своеобразен празник на марката Made in Italy, поредица от подбрани събития, представящи Италия и нейните необикновени култура, туризъм, предприемачество и еногастрономия. Всички събития са със свободен вход.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Шпек Салам Народен
    Отговор
    1 20:24  17.06.17
    Ми,не е лошо да почнете от чистотата,като за начало... Няма по-мърляви и прашни улици от българските,за жалост и в курортите е така.А как се дивят чужденците от тротоарите ни и как се спъват и пребиват по тях- не е истина. Културтрегери,пфу!Мърлячи!

Напиши коментар:


Публикувай