1 263 1

Отпускат нови 300 млн. лв. за образование

Отпускат нови 300 млн. лв. за образование
Венцислав Михайлов

Увеличение на средствата за образователните институции с 330 милиона лева предвижда средносрочната бюджетна прогноза за следващата година, каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той отбеляза, че предстои промяна на формулата за разпределяне на средствата в системата.

Разходният стандарт няма да зависи само от броя на учениците, посочи той, а новите параметри предвиждат допълнителни средства за малките училища.

За да бъде осигурен равен достъп до образование ще бъдат компенсирани учителите, които работят в малки или отдалечени населени места, както и в образователни институции с концентрация на деца от уязвими групи.

В началото на следващия месец ще бъде представена програма за координация между институциите за съвместна работа в политиката на МОН за задължителното задържане на децата в предучилищна и училищна възраст, отбеляза образователният министър.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • случаен
    Отговор
    1 15:23  18.06.17
    Министърът на образованието Красимир Вълчев е млад човек, поне на мен не ми е известно какъв опит има в сектора, за който отговаря. Не мога да си обясня защо до този момент освен Нова телевизия никой не взема отношение по случая в УНСС. Става въпрос за професорка, която си позволява гавра със студентите. Понеже се даде гласност, тя подаде оставка и се скри. Окуражена обаче от колегите си, днес говори по телефона с водещата на "Събуди се", при което говореше пълни глупости, кълнеше студента, който е дал гласност на гаврата й, накрая каза, че й е лошо и разговорът приключи. Случаят е доста скандален, а още по-скандален го прави фактът, че колегите преподаватели на професорката твърдо стоят зад нея, което е крайно възмутително. УНСС държава в държавата ли е?~ Студентите нямат ли право да сигнализират за нередности?! Защо министърът на образованието и науката не взима отношение по този скандален и въздмутителен въпрос. Какво излиза - всеки преподавател има право да се гаври със студентите, а тяхното право е да мълчат и да се подчиняват. Така ли създаваме научни кадри, така ли даваме пример на младото поколение?! От целия скандален случай излезе виновен студентът!? Всички преподаватели сплотени подобно на лекарите, когато погубят нечий живот от небрежност или преднамерено. Каква държава сме, докъде ще стигнем така?! Случаят в УНСС е много тревожен!

Напиши коментар:


Публикувай