982 5

Вежди Рашидов: Границата е спокойна, сами се плашим

Депутатът от ГЕРБ коментира визитата в Турция

Вежди Рашидов: Границата е спокойна, сами се плашим
Венцислав Михайлов

Няма повод за притеснение относно сигурността на границата, коментира председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов пред БНТ.

Сега е същият парламент, със същите проблеми. Няма какво особено да се очаква освен работа. Опозиция не е да се обиждат каруцарски, това е лошо поведение, добави още той.

Рашидов призна, че сам е отказал да бъде министър. „Бях кандидатура на премиера до последно, но отказах. Това беше равносметка на много неща, но седнах с жена си и отчетох болестта, която имам. От стрес хванах този рак. Искам да завърша живота си като скулптор, защото се занимавам с изкуство. Не ме е страх от трудност. Когато от мен изчезне мотивацията, смисълът се губи“.

За избора на генералния директор на БНТ той каза, че изборът е в правомощията на СЕМ и когато са готови да дадат предложение, ще го обсъдят и ще го внесат в парламента. Бившият министър на културата коментира още какво предстои в медийната комисия.

„Има закъснели закони. Ще подготвим закон за меценатството. Повече се дават, отколкото за култура. Трябва да се подобрят законите за авторски права.“

Вежди Рашидов коментира и срещата на Бойко Борисов с Ердоган в Анкара, в която участва и той, като открои, че премиерът е постъпил като мъдър демократ. „Бойко Борисов се държа като един разумен и мъдър демократ. Те си дадоха мъжка дума и затова границата е спокойна. Разделиха се като добри приятели и отново стиснахме ръце за гаранция на нашите граници. Ние повече сами се плашим.“

За предложението за мажоритарен вот Рашидов коментира следното: „Какво като има мажоритарен вот, ще влезе, който е най-обичан. Това е една демагогия, няма да стане кой знае какво. Ако е необходимо и 2 млн. искат, ето ГЕРБ постъпи правилно и каза да чуем гласа на тези хора.“

За позицията на Слави Трифонов той заяви, че това не е детска играчка един парламент и не може да се заплашва с протести.

Относно „Двойната къща“ Рашидов каза, че е в чакащите, няма статут и не е паметник на културата, а министърът не може да взима еднолично решения.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИВАН ВАСИЛЕВ
  Отговор
  1 15:57  18.06.17
  ГОСПОДИН РАШИДОВ, КАЗВАТЕ Границата е спокойна, сами се плашим. АЗ ВИ ВЯРВАМ. УБЕДЕТЕ КОМУНИСТКАТА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА И ВНУЧКАТА НА ДИМИТЪР БЛАГОЕВ КОМУНИСТКАТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА. В ТОВА. ПОРЪЧАЙТЕ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ И ГО ПОКАЖЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ДВЕТЕ ЛЪЖКИНИ САМО СТРЕСИРАТ ОБЩЕСТВОТО ЧРЕЗ МЕДИИТЕ. ПИСНА НИ ОТ ДВЕТЕ ДА ГОВОРЯТ ЛЪЖИ.
 • гост
  Отговор
  2 17:32  18.06.17
  На читаци вяра нямай.
 • Луд с кирка
  Отговор
  3 18:26  18.06.17
  Откога Веждито стана специалист по граници и имигранти?
 • Тоя е също турски рептил
  Отговор
  4 21:11  18.06.17
  Тоя кьор фишек и тъп рептил, кой му даде информация, че нашите граници са спокойн?! Още един турчин от рептила Бойко Борисов кабинет номер 3. Осъзнахйте се, че САТАНАТО строят у нас база, както вече има американски военни бази, които ни пръскат 4 години с големи въздушни сиви и бели ☠ отрова за унищожаване на българската раса. Алчни са за милиарди, за да ни вземат парите и жилищата. Всички консумативи ги плащаме с 300 процента от колкото в Европейския съюз всички членки като БЪЛГАРИЯ. Влизат имигранти убийци у нас и опипват в София нашите жени и момичета. Видях го но не беше в мен handycam Sony да снимам и докажа. Не вярвам на никой от "ГЕРБ".
 • Скорпион29
  Отговор
  5 21:44  18.06.17
  Тоя Ага стана една мерудия.Обича да ближе за....ка на Б.Б. с повод и без повод

Напиши коментар:


Публикувай