18 Юни, 2017 12:36 1 328 5

Вежди Рашидов: Границата е спокойна, сами се плашим

  • турция-
  • парламент-
  • вежди рашидов

Депутатът от ГЕРБ коментира визитата в Турция

Вежди Рашидов: Границата е спокойна, сами се плашим - 1

Няма повод за притеснение относно сигурността на границата, коментира председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов пред БНТ.

Сега е същият парламент, със същите проблеми. Няма какво особено да се очаква освен работа. Опозиция не е да се обиждат каруцарски, това е лошо поведение, добави още той.

Рашидов призна, че сам е отказал да бъде министър. „Бях кандидатура на премиера до последно, но отказах. Това беше равносметка на много неща, но седнах с жена си и отчетох болестта, която имам. От стрес хванах този рак. Искам да завърша живота си като скулптор, защото се занимавам с изкуство. Не ме е страх от трудност. Когато от мен изчезне мотивацията, смисълът се губи“.

За избора на генералния директор на БНТ той каза, че изборът е в правомощията на СЕМ и когато са готови да дадат предложение, ще го обсъдят и ще го внесат в парламента. Бившият министър на културата коментира още какво предстои в медийната комисия.

„Има закъснели закони. Ще подготвим закон за меценатството. Повече се дават, отколкото за култура. Трябва да се подобрят законите за авторски права.“

Вежди Рашидов коментира и срещата на Бойко Борисов с Ердоган в Анкара, в която участва и той, като открои, че премиерът е постъпил като мъдър демократ. „Бойко Борисов се държа като един разумен и мъдър демократ. Те си дадоха мъжка дума и затова границата е спокойна. Разделиха се като добри приятели и отново стиснахме ръце за гаранция на нашите граници. Ние повече сами се плашим.“

За предложението за мажоритарен вот Рашидов коментира следното: „Какво като има мажоритарен вот, ще влезе, който е най-обичан. Това е една демагогия, няма да стане кой знае какво. Ако е необходимо и 2 млн. искат, ето ГЕРБ постъпи правилно и каза да чуем гласа на тези хора.“

За позицията на Слави Трифонов той заяви, че това не е детска играчка един парламент и не може да се заплашва с протести.

Относно „Двойната къща“ Рашидов каза, че е в чакащите, няма статут и не е паметник на културата, а министърът не може да взима еднолично решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН ВАСИЛЕВ

    2 4 Отговор
    ГОСПОДИН РАШИДОВ, КАЗВАТЕ Границата е спокойна, сами се плашим. АЗ ВИ ВЯРВАМ. УБЕДЕТЕ КОМУНИСТКАТА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА И ВНУЧКАТА НА ДИМИТЪР БЛАГОЕВ КОМУНИСТКАТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА. В ТОВА. ПОРЪЧАЙТЕ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ И ГО ПОКАЖЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ДВЕТЕ ЛЪЖКИНИ САМО СТРЕСИРАТ ОБЩЕСТВОТО ЧРЕЗ МЕДИИТЕ. ПИСНА НИ ОТ ДВЕТЕ ДА ГОВОРЯТ ЛЪЖИ.
  • 2 гост

    4 1 Отговор
    На читаци вяра нямай.
  • 3 Луд с кирка

    5 0 Отговор
    Откога Веждито стана специалист по граници и имигранти?
  • 4 Тоя е също турски рептил

    2 0 Отговор
    Тоя кьор фишек и тъп рептил, кой му даде информация, че нашите граници са спокойн?! Още един турчин от рептила Бойко Борисов кабинет номер 3. Осъзнахйте се, че САТАНАТО строят у нас база, както вече има американски военни бази, които ни пръскат 4 години с големи въздушни сиви и бели ☠ отрова за унищожаване на българската раса. Алчни са за милиарди, за да ни вземат парите и жилищата. Всички консумативи ги плащаме с 300 процента от колкото в Европейския съюз всички членки като БЪЛГАРИЯ. Влизат имигранти убийци у нас и опипват в София нашите жени и момичета. Видях го но не беше в мен handycam Sony да снимам и докажа. Не вярвам на никой от "ГЕРБ".
  • 5 Скорпион29

    4 0 Отговор
    Тоя Ага стана една мерудия.Обича да ближе за....ка на Б.Б. с повод и без повод
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове