1 101 5

Молебен за Симеон Сакскобургготски

Молебен за Симеон Сакскобургготски
Венцислав Михайлов

В чест на 80-тия юбилей на Негово Величество Цар Симеон в Патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” бе отслужен благодарствен молебен от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и митрополитите от Св. Синод: Техни Високопреосвещенства Сливенски Йоаникий, Видински Дометиан, Великотърновски Григорий, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Доростолски Амвросий, Западно- и Средноевропейски Антоний, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан и Врачански Григорий. Това съобщават от сайта на Симеон Сакскобургготски.

„По повод Вашата от Бога благословена осемдесета годишнина приемете нашите всесърдечни благопожелания за крепко здраве и сили за още много доброплодни успехи във всички добри начинания, за благото на светата ни Църква и благочестивия ни народ”, започна словото си Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

Той каза още, че Негово Величество Цар Симеон II се е доказал, като „добър син на Църквата и българския народ, на когото, по примера на предшествениците Ви, българските царе Фердинанд и Борис III, отдавате цялата си грижа и любов, и които и днес остават дълбоко в сърцето Ви, в мислите и действията Ви. Помним и винаги ще бъдем признателни за всичко онова, което предприехте за Православната ни църква в най-ново време за преодоляването на достопечалния разкол, който рушеше нейното богозаповядано единство, смущаваше вътрешния ѝ живот и възпрепятстваше спасителната й мисия”, каза още Негово Светейшество.

На Негово Величество бе подарена икона на Господ Иисус Христос – Вседържител. „Бог да прибавя към годините на живота Ви още години, в които заслужено да се радвате на плодовете от Вашите трудове в достойно извървяния път”, се обърна Негово Светейшество към Цар Симеон.

На молебена присъстваха Цар Симеон и Царица Маргарита, Княгиня Мария-Луиза, Князете Кирил, Кубрат и Константин-Асен, Княгините Калина, Карла, Мария, Мириам и техните деца.

При влизане в храма Царското семейство бе посрещнато с аплодисменти от присъстващите политици, общественици и много граждани, дошли да се помолят за здравето на Негово Величество.

Царят лично поздрави всеки един от присъстващите официални гости: Испанската Кралица София и нейната сестра гръцката принцеса Ирене, Принц Александър и Принцеса Катарина от Сърбия, Принц Никола от Черна Гора, Принц Лека от Албания със съпругата му- Принцеса Елия, Принцеса Маргарита и Принц Раду от Румъния, Гръцкият Крал Константин и Кралица Анна Мария, Австрийската Ерцхерцогиня Елена.

След молебена Негово Величество дълго приемаше поздравленията за рождения си ден.

На въпрос на журналисти какво си пожелава, Царят каза: “Пожелавам най-доброто за България, а на себе си да оцелея след всички тези емоции.”

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Боби
  Отговор
  1 15:11  18.06.17
  Аз цар не виждам, на тази снимка. Само един комарджия, който извърши национално предателство, предавайкк надеждите на цял един народ. Синът му е още в кома, мисля. Такъв сигнал от Бога да получиш, а пак да си останеш боклук...Духовници също не виждам. Крадци, ченгета, развратници...хора с нулев принос и огромен дълг към мирните. Не знам как не се самозапалват расата по гърбовете им, гниди сребролюбиви...
 • Разлиен
  Отговор
  2 16:18  18.06.17
  Какъв цар, бе хора??? Най обикновен цървул! Този и целият му род, трябва да бъдат изгонени во век и веков от България и да им се забрани да стъпват на тази свещена земя! Този род доведе България до 4 национални катастрофи. Измет и национални предатели, а някой малоумници продължават да им се кланят и ласкаят!
 • Хахаха
  Отговор
  3 18:33  18.06.17
  Попчетата да си го вземат в Троянския манастир щом така го харесват. Хахаха Не се съмнявам, че ще му хареса. Хахаха Понякога се питам, НЕ Е ЛИ РОЛЯТА НА НАШАТА ЦЪРКВА ГРЕШНА. ОТ ОПОРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И МОРАЛА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В БАРДАК. ДОБРЕ, ЧЕ БЯЛОТО БРАТСТВО е алтернатива
 • Тоя е рептил
  Отговор
  4 20:04  18.06.17
  Голям решил е тоя Симеончо. Как може тоя кьор фишек да бъде "цар," който откраде БЪЛГАРИЯ?! Какво са виновни свещениците за грешките на тоя решил?! Вижте как ни го слага рептила Бойко Борисов кабинет номер 3. Пръскат ни яко сатаната о самолети вече 4 години. Трайте българи християни, Бойко Борисов скоро ще ни вкара в гроба!
 • ЦАР
  Отговор
  5 20:22  20.06.17
  Цар - ха ха ха

Напиши коментар:


Публикувай