1 004 1

60 плажа остават без стопани по Южното Черноморие през лятото

Венцислав Михайлов

60 плажа остават без стопани това лято по Южното Черноморие, съобщават от областна администрация на Бургас.

На 5 от плажовете, сред които екоплажовете Корал и Иракли, ще бъдат осигурени спасители.

На плажовете "Иракли", "Корал", "Алепу", "Сарафово-юг" и "Поморие-север" ще има по един спасителен пост, но затова държавата трябва да отпусне 70 000 лева.

"Съгласували сме схеми за разполагане на спасителните постове с Министерството на туризма, изготвили сме документация. Очакваме всеки момент да получим финансиране от Министерството на финансите, за да можем да проведем обществена поръчка, така че от края на юли до края на септември, поне за този период от време, да има водно спасяване на тези пет плажа", коментира областният управителн на Бургас Вълчо Чолаков.

Все още има висящи процедури за отдаване под наем на някои плажове като "Обзор-мотела" и "Свети Влас-изток'. Те са обявени за неохраняеми, но на тях не се предвижда да бъде осигурено водно спасяване през това лято.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Варна
    Отговор
    1 23:00  18.06.17
    предпочитат да оставят плажовете без концесия, вместо да направят поносими концесионните такси... - За това продължавам да твърдя, че трябва да им се отнеме правото да се разпореждат и управляват държавното имущество!

Напиши коментар:


Публикувай