1 884 8

Ивайло Московски: Три закона срещу войната по пътищата

Битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции

Ивайло Московски: Три закона срещу войната по пътищата
Стефанаки Йоанис

„Длъжни сме да спрем войната по пътищата, не само заради срещите на министри с премиера Бойко Борисов”, заяви в студиото на „Тази сутрин” по бТВ министърът на транспорта Ивайло Московски.

По думите му битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции. „Имаме задължение да поправим неща в системата, но зависи от манталитета на самите хора”, категоричен е Московски.

Според него премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат.

„Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем на щрек”, коментира министърът.

Той допълни, че всички вратички в системата могат да бъдат залостени и по този начин да се улесни работата на контролните органи.

В министерството предстои законът за пътищата да бъде разделен на три отделни закона: един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства.

„Във всички контролни органи съществува риск от корупция”, коментира арестите в ДАИ транспортният министър.

По думите му начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресича всякакви варианти за преписване.

Той добави, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване. „Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия от дясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата”, коментира Московски.

„Всичко чух от автошколите като упреци към държавата, колко от тях са подали сигнал, че поне един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула!”, възмути се министърът.

България


Още по темата

Анкета

Предлаганите от кабинета три закона ще спрат ли войната по пътищата?

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 09:49  19.06.17
  Проблемът е трудно решим . А защо така а ? Защото няма МОРАЛ . Като почнем от горе. Политиците бизнеса( кой крал крал) в училище и навсякъде . Защо колите карат на фарове а? Защото мутрите и богопомазаните да виждат от далече балъците . В Англия се кара без фарове през деня защо?А сетете се де?
 • Слалом между дупките по пътя
  Отговор
  2 09:57  19.06.17
  Оправете пътищата и войната сама ще стихне!
 • Гост
  Отговор
  3 10:02  19.06.17
  То закони има трябва да се спазва, иначе и 30 закона да напишете няма да има смисъл. Има толкова безмислено сложени знаци и също толкова пътна маркировка. Книжките се раздават на килограм, техническите прегледи се правят само със талон като дложим и годините на авто парка и сбора го знаем всички. Хиляди загинали и ранени.
 • Sicario
  Отговор
  4 10:02  19.06.17
  В чл. 32 от Конституцията на Република България, като част принципа за неприкосновеност на личния живот, е прогласена забраната “Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи”. (В “предвидените от закона случаи” означава, че този текст няма да ме защити, когато за целите на наказателно преследване, аз бъда фотографиран от държавен орган. Също така, по време на спортни мероприятия законът предупреждава, че заснетото от охранителните камери по стадионите, ще бъде доказателство в съда срещу нарушителите на реда. Единственото условие е на видно място да бъде поставен знак, който уведомява за съществуването на видеотехника, като дори не е нужно да се съобщава нейното разположение).

 • Sicario
  Отговор
  5 10:04  19.06.17
  Та в този ред на мисли, какво правим с премахването на знаците за мобилните камери???
 • Еврооптимист
  Отговор
  6 10:24  19.06.17
  Мисля че ЕК трябва да издаде специален регламент за управление на МПС по пътищата на България. Тези господа нямат капацитет да решат проблема, те се експерти по кръпките. Когато говориш за война - обявявай военно положение.... не ми говори за манталитет и разни табели.... Пълен смях.
 • Ghost wisper
  Отговор
  7 14:13  19.06.17
  Война по пътищата!Къде са тези пътища?Даже и магистралите ни са леш!Много ПТП стават заради бягане от дупките,ама няма оправяне,лапаницата е голяма :(
 • Гого
  Отговор
  8 17:18  21.06.17
  Със закони няма да стане пътища нямаме по правилният израз е Войната по дупките плащаме винетки за пътища а получаваме дупки!

Напиши коментар:


Публикувай