19 Юни, 2017 12:11 1 404 3

Полицаите готови на протест. Искат среща с министъра

  • мвр-
  • полицаи-
  • протест

Синдикатите настояват за 15% увеличение на заплатите

Полицаите готови на протест. Искат среща с министъра - 1

Полицаите са готови на протест. За целта Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите от МВР покани министър Валентин Радев на поредните преговори.

В декларация, синдикатите определят като неприемлива и будеща недоумения позицията на министъра в отговор на исканията им за по-високи заплати. В декларацията се подчертава, че очевидно, министър Радев не се чувства обвързан с решенията и позициите, изразени от участниците в Съвета за социално партньорство за увеличаване на заплатите, за униформено облекло и нов закон за МВР.

Предстои, на заседанието си на 24 и 25 юни, синдикатите в МВР да обсъдят и вземат решения за началната дата на активни протестни действия в столицата и страната срещу ниските трудови възнаграждения.

Миналата седмица министърът се срещна със синдикатите, обеща им, че тази година ще имат нови униформи, но не и по-високи заплати. Той обеща на следващата им среща да покани и финансовия министър Владислав Горанов, от когото зависи по-високото възнаграждение.

Ден по-късно обаче министър Радев обяви, че по-високи заплати за униформените през тази година са невъзможни.

От синдикатите настояват за 15% увеличение на заплатите.

Г-н Радев каза, че иска да чуе аргументи. В момента е изключително напрегнато в МВР, в някои от структурите останахме на 50 – 60% от състоянието от преди започването на реформата, т.е на всички им се налага да работят двойно за същите заплати, които са бил преди 9 години. Това каза по БНР Галентин Грозев от Синдикален алианс „Сигурност в МВР” по повод възнагражденията.

Решението е в една стройна и структурирана реформа – нещо, което да се знае за 4, за 5, за 10 година напред, добави той.

Протестите на служителите на МВР никога не могат да бъдат под формата на стачка, защото те се провеждат по време на почивката им. Когато сме в почивка има други хора, които се грижат за опазване на обществения ред и ние с нашите протести никога не сме затруднили и възпрепятствали процесите, които МВР изпълнява, каза синдикалистът.

Грозев коментира това по повод изказването на заместник-министър Балабанов, че за него протестите на полицаите в момента са нещо абсолютно недопустимо и всеки един загубен час от полицейски служител, който е излязъл да протестира, е още едно дете, зарибено с наркотик, още една баба някъде по Северна България, изнасилена и ограбена, още един телефонен измамник, който върлува, още един ограбен дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герберасите на власта

    8 0 Отговор
    Така се получава когато синдикатите не правиха почти нищо по време на целия преход в цялата държава е така навсякъде съкращават работниците назначават администрация (мажоретки) на някой жената и лелята ,а работниците работят двойно с обяснението че кадри няма и който не му харесва да напуска ,а като стане "авария" в бюлетина се пише че работникът е ходил там по желание и той си е отговорен че е загинал.Лошото в България е че сега сме капитализъм работим двойно ,а на края на месеца "капитали" няма нещо объркано се получава с нашите строеве все нещо куца и малкият човек го отнася.Няма да споменавам в колко отрасли работниците сами си купуват консумативи за да работят и шефовете си затварят очите защото им отърва така.
  • 2 Гост

    3 6 Отговор
    Полицаите да вземат да се научат първо да четат, пишат и говорят. Да вземат да отслабнат и да свършат нещо и тогава да искат повишение. Защото са неграмотни, мързеливи и дебели.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове