1 262 3

Делчев: Филип Киркоров да каже, че азбуката е от извънземните

Гледайте си руското, възмути се политикът

Делчев: Филип Киркоров да каже, че азбуката е от извънземните
Константин Карагьозов

"След като Путин обяви, че кирилицата е от Македония, а Карпов твърди, че византийците са написали нашата азбука, очаквам да ни изпратят Киркоров, за да обясни как кирилицата е подарена на Земята от извънземните", възмути се Димитър Делчев от "Движение България на гражданите", коментирайки вчерашното изказване на Анатолий Карпов.

Депутатът от "Единна Русия" и бивш световен шампион по шахмат заяви, че азбуката ни идва от Византия.

"Българското си е българско, вие си гледайте руското!", допълни още Димитър Делчев в социалната мрежа Facebook.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • misli posle govori
  Отговор
  1 11:09  20.06.17
  Тези наши политици, не се ли сещат какво означават тези изказвания? Тук главното е газта.Казват по иносказателен начин, руският газ ще Ви заобиколи през византийската(гръцката) и македонската земя. Това значи на езика на дипломацията, заяждането на доказани факти от историята. Чрез енергетиката от българските земи изтичат всяка година 6 милиарда лева в посока руската земя.Без да броим глупостите на бг. политици с Белене 2милиарда грешни пари, тоя проект трябва да се почва едва след 8-10години, а досега три пъти го почваха и спираха и лапаха комисиони. Пък и да беше минал газопровод (+ ще бъде в рамките на 200-300 млн.),през българските земи ползата пак няма да наруши това съотношение. Пък за пропагандата ...опит/ постигат/ стремят се към разделение в регионален политически план.Само ЕС трябва да ни отговори, защо през Гърция може, а през България не може да мине тръбата.

  Коментиран от #2

 • onq s konq
  Отговор
  2 11:20  20.06.17

  До коментар #1 от "misli posle govori":

  Вслушах се във съвета да помисля преди да говоря,и ето го резултата:ЕС не е казвала че тръба през Гърция-може,а през БГ-не и ТРЪБА ЩЕ ИМА.Но след като първо мине през Гърция.А замисълът на проекта е руската газ след като мине през Гърция,Македония и стигне в Европа,НЕУПОТРЕБЕНАТА/ИЗЛИШНА/ ОТ ТАМ СЕ ВРЪЩА ВЕЧЕ ПРЕЗ БГ ОБРАТНО В РУСИЯ!
 • Бела
  Отговор
  3 00:08  26.06.17
  Какво общо има Киркоров с тези глупости за азбуката?Той винаги с удоволствие и навсякъде по света казва,че е българин и се гордее с това въпреки ,че не е както почти всички знаем ,а е само роден в България. Защо го намесвате във всички простотии?Киркоров е само певец много трудолюв и всеотдаен към публиката си .

Напиши коментар:


Публикувай