1 504 4

Лозан Панов отказва да ползва автомобил на НСО

След като, според прокуратурата, болтът на един автомобил на НСО може да се развие сам, аз се отказвам от автомобила на НСО, коментират висшият магистрат.

Лозан Панов отказва да ползва автомобил на НСО
Венцислав Михайлов

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е решил да престане да ползва услугите на автомобил от Националната служба за охрана (НСО).

Това стана ясно от негово изказване пред журналисти във ВСС. Предстои той да уведоми директора на НСО за решението си.

Това означава, че няма сигурност при осигуряване на специализирания транспорт на НСО. Това, което мога да направя е да се откажа от използването на автомобила на НСО, посочи Лозан Панов.

След като, според прокуратурата, болтът на един автомобил на НСО може да се развие сам, аз се отказвам от автомобила на НСО, коментират висшият магистрат.

Решението на висшия магистрат идва часове, след като в понеделник стана известно постановлението, с което прокуратурата отказва да образува разследване за развитите болтове на колата на Панов.

В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки.

С постановление от 19.06.2017 г. Военно окръжна прокуратура - София отказа да образува досъдебно производство.

Наблюдаващият прокурор е приел следното: „ не са налице достатъчно данни, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от серж. Я.Б.С.; - длъжностните лица от НСО – дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил, собственост на НСО. Няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица /изложено в т.13/.“

Инцидентът, при който възникнаха съмнения за посегателство върху автомобила, стана на връщане от командировка на Панов до Берковица. Тогава той обясни случая така:

"Тръгнахме с шофьора, чухме някакъв шум. След което аз участвах при встъпването на председателя на РС – Берковица и на връщане от там шумът вече се засили и се установи, че липсват два болта на задната лява гума, а други три са разхлабени до много сериозна степен".

Панов каза, че шофьорът веднага се е обадил в НСО, а самият той е написал писмо до директора на службата.

На въпрос дали шофьорът му, който е служител на НСО, е оставял колата без надзор, председателят на ВКС отговори:

"Не мога да кажа. Той е от самото начало на мандата ми и аз не съм го виждал да оставя колата без надзор, без поглед върху нея".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Секретарка
  Отговор
  1 12:16  20.06.17
  Браво Цаца..браво прокуратура ! Достоино за ГИНЕС - 5-болта саморазвили се в движение на Мерцедес !....Наблюдаващият прокурор на ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ СТОЛ !
 • СТАЛИН
  Отговор
  2 15:42  20.06.17
  да си подава оставката ,и да спре да ни занимава със себе си,безсрамник,с кола на НСО ще ходи за гъби,егати безочието,на всичко отгоре ще се прави на страдалец
 • гост
  Отговор
  3 15:47  20.06.17
  Липсват два болта на задната лява гума, а други три са разхлабени до много сериозна степен ??????Баси шофьора...що не кара още 200-300км,за се увери напълно,че има някакъв проблем
 • Секретарка
  Отговор
  4 21:31  20.06.17
  ""На колата на Лозан Панов се саморазвили болтовете на колата ! Колко познато звучи"" ! (Мартив Димитров)

Напиши коментар:


Публикувай