1 911 4

Договор за добросъседство между България и Македония (СНИМКИ)

Бойко Борисов и Зоран Заев се срещнаха в София

Договор за добросъседство между България и Македония (СНИМКИ)
Снимки: МС
Константин Карагьозов

България и Македония ще подпишат договор за добросъседство на 2 август, стана ясно след срещата на премиерите на двете страни в Министерски съвет. Историята трябва да ни сближава, а не да ни разделя, заявиха Бойко Борисов и Зоран Заев.

Двамата министър-председатели нарушиха предварителната си програма и след срещата посетиха паметника на цар Самуил в центъра на София. Борисов и Заев обявиха, че общо честване ще има и на 2 август, когато се навършват 104 години от Илинденско-Преображенското въстание. На 2 август ще бъде подписан и договорът за добросъседство между двете страни. Това ще стане в Македония по време на официално посещение на българския премиер там.

Взето е решение в Скопие да бъде преименувана една от улиците и тя да носи името на българския президент Желю Желев, а в София да преименуват улица на президента на Македония Борис Трайковски.

Зоран Заев каза, че разчита на подкрепата на България за членство на Македония в НАТО и ЕС. Борисов пък заяви, че страната ни подкрепя Македония в европейския й път и припомни, че България е първата държава, признала Република Македония.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Танас
  Отговор
  1 14:29  20.06.17
  Добросъседство когато стане Македонскли окръг
 • misli posle govori
  Отговор
  2 14:41  20.06.17
  Сега нема да се палите и да го биете, како го вие би предниот пат
 • манго
  Отговор
  3 16:13  20.06.17
  Да се прекръстят Югозападна България
 • Da e
  Отговор
  4 22:28  20.06.17
  ТеИ миощи ни мразят в червата какво добро съседство. Все България им е виновна на макетата сега да си сърбата албанската попара дето си я дробят.

Напиши коментар:


Публикувай