781 2

Цацаров погва депутат от БСП за купуване на гласове

Цацаров погва депутат от БСП за купуване на гласове
Венцислав Михайлов

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на депутата от БСП Манол Генов.

Искането се основава на доказателства от разследване на Окръжната прокуратура в Пловдив, изпратено по компетентност на Софийска градска прокуратура.

От събраните в хода на досъдебното производство доказателства се установява, че в периода от 1 март т.г. до 30 март т.г. в Асеновград, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, в съучастие като съизвършител с Николай Христев, Генов е давал по 25 лв. за хора, за да гласуват в негова полза и в полза на политическа партия на парламентарните избори на 26 март.

Събрани са доказателства и за това, че през месец март 2017 г. в Асеновград, в съучастие с главния архитект на града Константин Атанасов, като подбудител, Манол Генов умишлено го склонил да извърши престъпление, а именно да допусне осъществяването на строителство без изискуемото съгласуване на проектната документация.

Става въпрос за поземлен имот, попадащ в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата “Метошка махала“.

Законова пречка за наказателното преследване на Манол Генов е обстоятелството, че към настоящия момент той е народен представител в 44-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет.

След предложение от страна на наблюдаващите прокурори от Спецзвеното „Антикорупция“, главният прокурор е сезирал Народното събрание, за да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване срещу депутата от БСП.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 18:33  20.06.17
  Сега разбрахте ли че точно комунистите -ТИЯ ЗА КОИТО ГЛАСУВАТЕ И ВЕЛИЧАЕТЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ БЕ РУСКИ ЧЕРВЕНИ ДУПЕТА,А НЕ ГЕРБ!Всъщност винаги сте го зноели,но упорито казвате на бялото черно.КОГО ЩЕ ИЗЛЪЖЕТЕ БЕ?!!
 • аааааааа
  Отговор
  2 14:52  21.06.17
  Хахахаха, а тия от ГРОБ светци ли са? като почнеш с Цвъчко..

Напиши коментар:


Публикувай