1 176 12

БСП си взима Бузлуджа, защото се рушала

БСП си взима Бузлуджа, защото се рушала
Светослава Ингилизова

През 2011 г. правителството на Борисов предлага на БСП да й прехвърли безвъзмездно собствеността върху дом – паметник „Бузлуджа“. Ние решихме да приемем това предложение. Различни правителства от различни партии не се грижат за паметниците на България и те се рушат. Затова започнахме първата национална кампания за възстановяване на всички войнишки паметници. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

Тя уточни, че ако бъде предоставена собствеността на паметника на БСП, първата стъпка, която ще направят е да обезопасят мястото и да се спре разрухата, която се случва.

„Срещнахме се с арх. Георги Стоилов, който има авторските права. Срещнахме се с част от екипите, които навремето са творили там, рисували и правили музайки и заедно с тяхно съгласие обсъждаме варианти за реставрацията и възстановяването на паметника“, коментира Нинова.

По думите й към екипите са пожелали да се включат млади архитекти, млади художници и БСП подготвя среща с тях. Тя поясни, че БСП обсъжда различни варианти за финансирането на паметника.

„Първоначалното укрепване, за да спре разрухата може би ще направим със собствени средства. Оттук нататък обсъждаме няколко възможности за национални, дарителски кампании и с други партии, с които имаме отношение на Балканите и в Европа“, заяви лидерът на БСП.

Тя поясни, че ако в четвъртък разговорите на БСП приключат добре с Министерски съвет, ще обявят какво ще правят оттук нататък.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Shmeker
  Отговор
  1 21:34  20.06.17
  То вече нищо няма там. Това нещо е прогнило от всякъде.
 • кокото
  Отговор
  2 21:49  20.06.17
  .....и правили музайки......
 • Българин
  Отговор
  3 22:47  20.06.17
  Аз да попитам госпожа Лъжа : Кой го разруши този паметник? Нали го пазеше тогава родната милиция ,кой нареди да се свали охраната ,кой отиде да разграбва? Нормалните хора които зят че милицията го пази или някой който знае че не се пази? Кой изкърти само лика на бай Тошо?
 • Гост
  Отговор
  4 22:53  20.06.17
  Да я попитам аз таз устата госпожа? Колко години бяха на власт нейната партия и всяка година там пред развалините се събират на събора им какво чакаха че не го възстановиха досега? Че сега изведнъж се сетиха. Или отново само да си намират работа да говорят празни приказки?

 • Било
  Отговор
  5 23:38  20.06.17
  О боже и Курнелия проговори.И пак глупости и недомислици.От партията майка нямали кой да спре да плямпа тази жена
 • onq s konq
  Отговор
  6 00:50  21.06.17
  Абсурдно е да им се подари тоя паметник ,защото НЯМАТ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ГО РЕМОНТИРАТ С ПАРТИЙНИ ПАРИ.Естествено ще започнат с някаква мижава сума,но идеята е непрекъснато да искат ДОПЪЛНИТЕЛНО средства от бюджета,да "човъркат" нещо ТЕХНИ ФИРМИ и да представят надути сметки. ВИНАГИ ОБАЧЕ РАЗРУХАТА ТРЯБВА ДА Е ОЧЕБИЙНА,ЗА ДА ИМА БСП КОЗ В ПАРЛАМЕНТА ЧЕ ГЕРБ НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА БЪЛГ. ИСТОРИЯ.А че всяка година на определена дата на това място ще се раздават червени рози и ще се държат пламенни комунистически речи нахъсващи идиотския червен електорат към партизанлък-две мнения няма!
 • Дедо Шишарко
  Отговор
  7 06:46  21.06.17
  -Баба Кури Защо на Дедко Герго Го Тури?!
 • ердоган
  Отговор
  8 07:58  21.06.17
  Да се качват на чинията и да излитат към червената планета.
 • Снайпериста
  Отговор
  9 09:08  21.06.17
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • Гост
  Отговор
  10 09:21  21.06.17
  А ще се чистят ли кочината, която остава всяка година след митинга им ? Тонове боклуци, оставени от други боклуци.
 • другар
  Отговор
  11 13:11  21.06.17
  Да си я взимат, да се качват на нея барабар с новоизлюпените им новобогаташи-олигарси и да си бият камшика към Сибир или Пхенян! Ееееех, мечтиииии........... Другарите предпочитат по-топлите моренца и вилички по Ривиерата и Малдивите:)
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  12 22:03  22.06.17
  Комунизма е обявен със закон за престъпен режим. Всички недомислени паметници, свързани с тоталитарния режим, довел Велика България до разруха след три фалита следва да бъдат разрушени. Въпросните руини подклаждат култ към партия, избила интелектуалната сила на държавата и довела народа до робия и насилствена трудова повинност. Чинията трябва да бъде разрушена, а района разчистен от строителните отпадъци, както и да бъдат забранени ежегодните събори на носталгичните привърженици на комунистическия тероризъм, защото това причинява необратими въздействия върху околната среда.

Напиши коментар:


Публикувай