668 3

Бг експерти ще сътрудничат за подготовката на Македония за ЕС

Бг експерти ще сътрудничат за подготовката на Македония за ЕС
Светослава Ингилизова

България и Република Македония установяват механизъм за сътрудничество на експертно равнище по въпросите, свързани с подготовката на македонската страна за приемане в Европейския съюз и произтичащите от това дейности по планиране, управление и контрол на инвестициите с европейско финансиране. За това се договориха заместник министър-председателят Томислав Дончев и македонският вицепремиер по европейските въпроси Буяр Османи, съобщиха от правителствения пресцентър.

В следващите седмици се очаква да бъдат дефинирани конкретни теми и сфери на сътрудничество, за които българската страна ще предостави опит и експертиза.

Срещата между двамата заместник министър-председатели се проведе в рамките на официалното посещение на министър-председателя на Република Македония Зоран Заев и водената от него делегация в България.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мнение
  Отговор
  1 21:02  20.06.17
  Пуснете им госпожа Меглена Кунева да ги оправи и подготви. С нея влизането им е сигурно. Тя ще ги оправи както оправи и нас.
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 21:08  20.06.17
  То хубаво, ние помагаме, помагаме.... А те за благодарност после ни показват среден пръст. Македонците от Македония просто са "чаровни" българи! Гледайте тях и не се поглеждайте в огледалото, нали професор Б.Димитров ???
 • Българин
  Отговор
  3 22:58  20.06.17
  Трябва първо да отиде професор Божидар Димитров да им оправи първо историята,че тогава да се правят на велики

Напиши коментар:


Публикувай