1 652 2

Над 300 т. алкохол изпиват по Черноморието за денонощие

В близост до Бургас пък бил ударен малък склад, в който били прибрани за съхранение над 5 тона уиски и водка

Над 300 т. алкохол изпиват по Черноморието за денонощие
Венцислав Михайлов

Над 300 тона твърд алкохол и бира се пресушават само за едно денонощие на родното Черноморие, пресмята в. "Телеграф".

Всекидневникът е обобщил репортерски впечатления и оценки на бармани.

Само в Слънчев бряг, който се утвърди като Мека на алкохолния туризъм, дневно се харчат над 100 тона питиета в кръчми и дискотеки. При това още не е настъпил пикът на сезона, когато в този курорт почиват 300 000 туристи.

На Златни пясъци само в едно нощно заведение с около 200 - 300 места всекидневно се зареждат по около 40-50 кашона с бутилки концентриран алкохол, главно текила и водка, и поне 20 кега (метални бурета) бира, разказват работещи в бранша.

Отделно са т.нар. бар кролове, "състезания", при които тълпи от по 100-200 чужденци обикалят алеите на курортите, обръщайки питието на екс, докато някой припадне.

Тези турове обаче ще бъдат забранени, закани се вече вицепремиерът Валери Симеонов.

Заради зачестилите случаи на фалшив алкохол по морето още от началото на летния сезон от МВР и Агенция "Митници" започнаха масирана акция с кодово наименование "Акцизи", припомнят от НАП. Разследващите вече установили и от кои градове пристигат ментетата.

Варненският регион бил зареждан от Велико Търново и околните села, където няколко гаража и изоставени цехове били превърнати в импровизирани фабрики за алкохол. Бургас, в близост до който се намирали едни от най-оборотните ни курорти, пък черпел запаси от Пловдив, Стара Загора и Пазарджик. Крайните селца към Шабла пък получавали доставки от Шумен. За всяко едно направление си имал отговорник. Така само преди няколко дни служители на мобилна група към Агенция "Митници" ударили склад с близо 4 тона нелегален алкохол в складово помещение в индустриалната зона на Плевен. Пиячката била приготвена за дистрибуция по морето. Екипите открили готова продукция от близо 2 тона разпределена в пластмасови туби. Преобладавали ментетата на ракия и на вино. Собственикът на склада не е представил документи за произход и платен акциз, както и документи, удостоверяващи, че стоката е освободена за потребление.

В близост до Бургас пък бил ударен малък склад, в който били прибрани за съхранение над 5 тона уиски и водка. Те трябвало да подсигурят потреблението на алкохол за Слънчев бряг и Несебър. Там имало и голямо количество етилов алкохол, който служел за основа на повечето ментета. В него се добавяли единствено оцветители и ароматизатори, за да се получи копие на желаната спиртна напитка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хахаха
  Отговор
  1 12:31  21.06.17
  Ами нали сме морска туристическа дестинация, какво искате?!? Варели Семьонав пък най-малко има сметка от намаляване на алкохолните турове!
 • Колев
  Отговор
  2 15:44  21.06.17
  Май нещо бъркате 300тона=300 000литра 1литър=10питиета.Писарушко как си с математиката.

Напиши коментар:


Публикувай