817 3

Отпускат 14 млн. лв. за почистване на промишлената зона в Девня

Обезвреждат затворилия химически завод

Константин Карагьозов

14,402 млн. лв. ще получи от правителството областният управител на Варна за превантивни мерки по Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети в района на Промишлена зона-юг на Девня, съобщиха от „Дондуков” 1, цитирани от bTV.

В промишлената зона се намира неработещият вече химически завод, който се оценява като потенциален риск за живота и здравето на хората в региона. С парите опасният отпадък ще бъде обезвреден и ще отпадне рискът от взрив при безконтролно рязане на скрап и кражби.

Отново днес правителството отпусна 791 000 лв. на Бургас, Варна и Добрич за предупредителни табели, водно спасяване и санитарно-хигиенно поддържане на неохраняемите плажове.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андрей Николов
  Отговор
  1 15:14  21.06.17
  Ето така се краде!!!

  Коментиран от #2

 • гост
  Отговор
  2 16:45  21.06.17

  До коментар #1 от "Андрей Николов":

  Ти махни, че тези пари ще ги приберат, ала какво е основанието: да не се случват инциденти при нелегално рязане за скрап и кражби. Значи им дават 14млн. лв, за да може циганите да режат спокойно и да крадат от завода. Този завод общински ли е бил, че сметката по обезопасаването се заплаща от държавната хазна? Ако е бил на концесионер тогава той си понася разходите, това се калкулира и се знае отрано. Защо не кажат какъв е случая, а само, че ще субсидират общината за по-безопасни кражби.
 • Варна
  Отговор
  3 17:17  21.06.17
  Чиста кражба на средства! И кой е този химически завод? - Те всички заводи там са химически! Агрополихим, Солвей Соди , Итал Чементе, Девня Лаймстоун... - Ако става въпрос за Полимери, то търсете отговорност от собственика на Николай Банев. Ако става въпрос за Агрополихим търсете Соросоидите от фамилиа Ромбалт и бифшото ченге - собственик Васил Александров! - Агрополихим направиха планина от фосфоргипс, която се вижда и от космоса! Какви 14 милиона и защо? Там има собственици на предприятия които са задължени да поддържат не само съоръженията в изправност, но и носят отговорност за екологични катастрофи! - За какви глупости става въпрос?

Напиши коментар:


Публикувай