Last news in Fakti

21 Юни, 2017 19:56 5 118 29

КАТ взима спешни мерки след смъртта на моторист в столицата

  • моторист-
  • мотоциклет
КАТ взима спешни мерки след смъртта на моторист в столицата - 1
Снимка БТВ

Служители на КАТ взеха спешни мерки след инцидента по-рано днес, при който моторист загина заради отнето предимство и удар от автомобил на бул. „Тодор Александров”. Няма спирачен път и от двете превозни средства.

Жена с „Опел Корса” опитала да направи ляв завой от булеварда към ул. „Одрин” в посока кв. „Люлин”, при което ударила 40-годишния моторист, който пък се движел по „Тодор Александров” към центъра.

Веселин е починал на път за болницата, като оставя 7-месечно бебе сираче.

Приятел на загиналия разказа, че преди няколко години същата участ сполетяла и брата на Веселин.

Светофарът на кръстовището на булеварда с ул. „Одрин” вече ще задържа на червено за 10 секунди идващите от кв. „Люлин”, за да успеят завиващите по „Тодор Александров” да направят маневрата.

По този начин ще се предотврати рискът от катастрофи като днешната, коментираха от Пътната полиция пред БТВ.

Сезонът на мотористите е в разгара си, но пътните инциденти продължават да се случват.

Миналата година на пътя са загинали 11, а 114 мотористи са били ранени.

След днешния отнет живот, мотористите отново излязоха да изразят недоволството си.

В късния следобед, отново в центъра на София, беше блъснат още един моторист – той не е тежко пострадал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    18 2 Отговор
    Морал няма затова е така. Карат на светлини през деня защо? Буркани трябват на всички, но полза няма да има. Почивай в мир.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Али Раза

    41 23 Отговор
    Тия матори трябва да се спрат от движение и да се забранят със закон. Белите с тях в пъти надвишават ползите. По добре да ги забранят! Изтрепаха се! По 200 коня има машини, то по хубаво на ракета да седне и да се изпращи в някой дувар, същата работа е....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 правния

    32 15 Отговор
    ако беше карал кротко сега щеше още да е жив -на Българина все другите му виновни
  • 8 Красо Зелето

    51 1 Отговор
    Култура на шофиране НУЛЕВА. Няма значение дали е мотор, колело, кола или каруца. Всички са малоумни. Масово се бърза, но за къде??
    Нима 2, 4, 10мин. ви оправят? НЕ МИСЛЯ!
    Но малко мислят за това.
    Масово се избиваме сами, и то от много "ТАРИКАТЛЪК"
    Загледайте се, как всеки нарушава правилата, само и само да не изчака насрещно движещия се с предимство.
    Но важно е САМОЧУВСТВИЕТО и надменността.
    Лека му пръст на човека.
    Жална им душа на близките на загиналия.
  • 9 гларус

    31 8 Отговор
    Каква е тази мода да се правят на мъже ? Да излизат на магистралите там да се засилват.. Какво тука ми форсират само от типа ,,Вижте ме ,, С каква скорост се движиш, щом не можеш да спреш и се размазваш?? Съжелявам за момчето На мои приятел пострада момчето Едва го събраха Наряза му бащата с флекса мотора и отпадна проблема Това е закона
  • 10 КАТ е

    26 5 Отговор
    анахронизъм ! Законът за движение е анахронизъм ! Магически изрази- движение с несъобразена скорост-също са анахронизъм......Просто няма квалифицирани инструктори-няма пътища за западните превозни средства.Има нужда от психиатри.Луди навсякъде.Неграмотни навсякъде.Гробове навсякъде......
  • 11 Гост

    47 6 Отговор
    Всяка вечер на бул.Владислав Варненчик до 1-2 часа през ноща,се карат мотори с над 200км като се минава покрай десетки блокове и къщи с над 10-12 хиляди оборота.До кога само хората с мотори ще са над закона и дали според тях е нормално,изморени и хора работещи с малки деца и бебета да слушат зверските им ревове който буквално тресат прозорци посред нощ.Представете си го господа мотористи че вие сте на тяхно място и се запитайте вие изобщо дали ви пука за тея хиляди хора на който разбивате всяка нощ съня и спокойствието.Имате ли уважение към някого изобщо че търсите насреща същото!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Моторист

    20 15 Отговор
    Страхотни коментари! Истината е че мотористите ще са все повече, свиквйте с тях. Както има шумни мотори , така има и шумни коли. Знаете ли колко хора умират от белодробни заболявания? Но никой не мисли за това до като се качва сам в автомобила. И не забравяйте че всички мотористи оправляват и автомобили, ние сме едно цяло и не трябва да се делим!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Даскал

    21 6 Отговор

    До коментар #13 от "Моторист":

    Пише се управляват. Не си ли го забелязал на листовките драги ми мотористе? Ако така си научил и теорията, жална ни майка.

    Коментиран от #20

  • 15 hmhmhm

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "КУЧЕ":

    Ела да видим кой на кого боклук
  • 16 Гост

    27 4 Отговор

    До коментар #13 от "Моторист":

    Прекалено бързо карате,трудно се забелязвате,самата скорост ви убива,разберете го.
  • 17 Клошаря

    26 7 Отговор
    Искам да знам, ако може, защо коментар №4 в 22.45 още не е свален от многоуважаваните Ф бг. Няма ли клипове от камерите. Пуснете да гледаме как карат мъжете като автора на коментар 4. Не разбирам шубе ли е причината или какво. Утре на всеки може да се случи да "отнеме предимството" на торпила летяща с 150 км/ч. Разобличете ги най после, че карат страшно безразсъдно. Максималната скорост в града е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за всички и гарантира, че дори и с отнето предимство няма да има фатални последици.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 highway star

    16 5 Отговор
    Ако беше карал с 50 дали щяха да са такива последствията?
    И дали в града не е по добре само моторите да са с с фарове за да се забелязват по добре.Французите поне така направиха.

    Коментиран от #21

  • 20 Моторист

    5 14 Отговор

    До коментар #14 от "Даскал":

    Даскале мисля че имаш професионалени отклонения! Извинявам се за правописната грешка. Причината е че не съм учил в България. Но това не ме прави неграмотен човек. Щом си даскал вероятно си умен човек! 25 години карам мотор в България и чужбина! Опитвам се да кажа нещо полезно на хора, коиото нямат прадстава колко са вредни автомобилите. Не само екологично а и икономически.

    Коментиран от #22

  • 21 Моторист

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "highway star":

    Точно така вече мотористите не се забелязват защото и автомобилите са на фарове.
  • 22 Ulavia

    12 5 Отговор

    До коментар #20 от "Моторист":

    Брато, ми що не си идеш пак там дето не успя да научиш нашия език? Къв го крепиш тука с мотора? Ходи си там

    Коментиран от #23

  • 23 Моторист

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ulavia":

    Защото ако всички мислят като теб, няма да останат читави хора.
  • 24 БГстража

    14 3 Отговор
    Моторът с 50 км/ч ли е карал?

    Коментиран от #26

  • 25 ердоган

    3 3 Отговор
    Моторист=Терорист
  • 26 бббббб

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "БГстража":

    При ляв завой със сигурност жената не е карала бързо .Но мотора като го гледам е мислил ,че е в космоса.
  • 27 Гост2

    2 2 Отговор
    Жената, като прави ляв завой, няма как да е била с превишена скорост - какъв спирачен път да има ? А мотористът е летял и като всички други мотористи си е мислел, че е безсмъртен и всички трябва да се съобразяват с него, въпреки, че лети с 200 в града. Жалко за човека само.....
  • 28 001

    1 1 Отговор
    Истината е че голяма част от мотористите не спазват законите и не се пазят на пътя. Чакат другите да ги видят и да спрат където са
  • 29 Жина

    3 2 Отговор
    аз управлявам автомобил, не мотор, но ми е странно, защо почти всички коментари налазват мотористите? Който е отнел предимството е предизвикал ПТП-то? Защо се измества фокуса към вида превозно средство, от това, кой е предизвикал инцидента и реално носи вината. никой не може да предвиди, че ще му бъде отнето предимството - караш по булеварда и някой решава, че тя/той е с "повече" предимство или "ще успее да мине" и какво правим?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове