2 686 5

По една българка дневно става проститутка в ЕС

Според експерти тези цифри са дори още по-големи

По една българка дневно става проститутка в ЕС
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

По една българка дневно става проститутка в страна от Европейския съюз. Това показват данните в публикуватана за обсъждане Национална стратегия за борба с трафика на хора за периода 2017-2021 година, споделени от "Монитор".

Според цифрите само за последната отчетна година помощ са потърсили близо 400 жени, които са станали жертви на трафик и са били превърнати в компаньонки. Само тази цифра води до извода, че почти по една българка дневно е принудена да продава тялото си. Според експерти обаче цифрата е много по-голяма, тъй като много момичета остават анонимни и не се обръщат към полицията и институциите.

Официалните данни сочат, че най-често млади момичета до 25-годишна възраст заминават за Германия, Холандия, Белгия, Кипър, Италия и Полша, за да упражняват най-древната професия. При последното преброяване само пълнолетните са били 353. 29 пък са били девойките, които все още не са навършили 18 години. Те са били основно от провинциални градове.

В същото време бившите проститутки, които са успели да се спасят, ще бъдат записвани в бюрото по труда, за да могат отново да се интегрират в обществото. Това предвижда Национална стратегия за борба с трафика на хора 2017-2021 година.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Георги Колев
  Отговор
  1 08:59  22.06.17
  Кви ти жертви.Само си живеят и прибират на хората парите без да имат никакви разходи.Няма друг бизнес с толкова чиста печалба.

  Коментиран от #4

 • основно от провинциални градове
  Отговор
  2 09:43  22.06.17
  Ние си ги знаем нашЯнките!
 • no name no face no number
  Отговор
  3 11:20  22.06.17
  Те вече такива си се раждат.
 • Оптимус
  Отговор
  4 23:16  23.06.17

  До коментар #1 от "Георги Колев":

  Мълчи! Има много момичета, които биват насила скланяни към проституция. Има и сами стават. Затова проклетите законотворци не искат да въведат смъртно наказание за изнасилващи и за скланящи с насилие към проституция, защото им се снасят от черни каси огромни суми пари. А се пишат българи, християни, човеци... Нищо човешко няма в тях, само алчни за пари и власт престъпници. Ако имаха човешки сърдца, на кръст щяха да разпъват всеки трафикант, изнасилвач, рецидив, скланящ към проституция изрод. Както Тервел би правил, както Исперих, Омуртаг, всеки нормален човек в света. Те не са хора нито депуатите законотворци, нито изродите. За тях и смъртта е малко. За съжаление и секюритито ни няма човещки морал, да арестува престъпниците депутати, да им тегли по 2 патрона в мутрите алчни и да ни спаси от тая напаст. Няма България. Няма човешкото. Няма справедливост за много неща. Мълчи! Защото отвори ли се Седмия печат и депутатите и изродите ще заминат на атоми. За съжаление биха заминали и добрите. Моли се да се появят най-наклая българи на власт, които да арестуват досегашната шайка на власт бандити и да ги затворят до гроб! Без помилуване! Аспарух би ги пратил на дръвника накуп. Заедно и с кухите патриоти, които вместо да оправят нещата, хукнали да въвеждат наборни служби. Един рецидив не могот разстреля тия "патриоти" фалшиви, тръгнали да правят армия? Армия се гради с правилен морал, не от фалшиви патриоти.

  Коментиран от #5

 • ДДД
  Отговор
  5 09:59  06.01.18

  До коментар #4 от "Оптимус":

  защо да караш някои насила като има хиляди желаещи? насила е за пред родителите ако разберат случайно

Напиши коментар:


Публикувай