526 2

Жельо Бойчев: ГЕРБ ни спират законите, а нямат дори програма

Социалистът избори редица законопроекти на левицата, които са спрени и за разглеждане от комисии

Жельо Бойчев: ГЕРБ ни спират законите, а нямат дори програма
Константин Карагьозов

„Възразяваме срещу опита да бъде цензурирана опозицията. Нашите предложения не стигат до пленарна зала, а те са израз на ангажиментите, които поехме в предизборната кампания към близо милион българи, които гласуваха за нас”, каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Жельо Бойчев по "Нова телевизия" на въпрос защо партията му напусна Председателския съвет на Народното събрание.

Той избори редица законопроекти на левицата, които са спрени и за разглеждане от комисии, и за гласуване от парламента: пакет от законопроекти, свързани с образованието, Закон за развитие на академичния състав, Закон за храните, пакет за промени на Наказателния кодекс, НПК, Гражданския процесуален кодекс.

„Искаме колегите от ГЕРБ, ако не са съгласни, с политически аргументи и дебат, да отхвърлят тези наши законодателни предложения, а не да ги спират още в комисии и пленарна зала”, посочи Жельо Бойчев. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" отбеляза, че един законопроект на левицата е бил допуснат до гласуване, този за жестомимичния превод.

„Той не мина само с няколко гласа. Какъв проблем имаше в жестомимичния превод за управляващите, освен че предложението е от БСП? Какво да направим, че ГЕРБ нямат законодателна програма? Втори месец правителството няма управленска програма. Ние виновни ли сме за това? И при положение, че тези хора управляваха досега, като и премиерът им е същият, и министрите им. Нямат програма, но не допускат и законопроектите на БСП”, възмути се Жельо Бойчев.

По думите му, действията в началото на това правителство- са доста неубедителни. „Не знам кой формира политиката на правителството в момента - Бойко Борисов или Валери Симеонов?”, попита още народният представител.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • BILL
  Отговор
  1 10:29  22.06.17
  Ако бяхте спечелили изборите, никой нямаше да ви спира законити. Ама вашата лидерка е прекалено загубена.
 • onq s konq
  Отговор
  2 11:02  22.06.17
  Естествено че им спират законите,защото ако се допуснат за разглеждане,това значи да започнат едни нескончаеми спорове и НС да се блокира.Крайният резултат пък за законите им естествено ще бъде "отхвърлен",така че...

Напиши коментар:


Публикувай