2 768 4

Асфалтираха селски път... наполовина

Куриозен случай в село Мадан

Снимки: bTV
Снимки: bTV
Константин Карагьозов

Нова идея за селските пътища: асфалтиране наполовина. Изпълнението вече е факт в едно монтанско село, предава bTV. Една от главните и най-дълги улици в село Мадан никога не е била асфалтирана и затова, когато наскоро върху част от нея се появява асфалт, местните са изненадани.

Още по-изненадани остават, когато работниците си тръгват. Предположенията са разнообразни. Жителите пък се чудят какво се случва. Иван Ангелов предполага, че са правили алея или площад. „Или сигурно тука пенсионерите ще търчат сутринта, ще правят тренировки”, казва той.

По-възрастните предпочитат досегашното ѝ състояние. Красимир Иванов, който се придвижва с каруца, посочи, че се чуди от коя част да мине.

Шофьорите обаче нямат избор. "Това е хубаво, добре са го направили, ама трябва още по-широко да бъде, да могат да минават и коли. А не само колелeта", коментира Георги Каменов пред bTV.

По същия начин изглеждат още две улици в селото, а причината за половинчатата работа е проста: така е предвидено по проект. Той не е за асфалтиране на път, а за подмяна на водопровод.

"Разрешава се асфалтиране само върху подменения водопровод. Действително има и лоши коментари, но аз съм щастлив, защото успяхме Мадан почти да го завършим със смяна на водопроводи”, посочи Светлин Сретениев, кмет на общ. Бойчиновци.

Сега общинската администрация търси пари за доасфалтиране на недоасфалтираните улици. За това ще са нужни малко над 100 хил. лв.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • брррррррррр
  Отговор
  1 10:53  22.06.17
  По-добре наполовина, отколкото нищо. И асфалта бил направен от тези прокарали водопровод или каквото там е отдолу, а не от кметството. Самите хора ги показаха, че са благодарни за тази малко странна придобивка, но и в Горна баня преди години прокараха газопроводи и където имаше асфалт го подмениха с нов, който издържа повече от вече съществуващия.
 • Сашкоо
  Отговор
  2 11:39  22.06.17
  Това не е само там, в плевенско също има такива пътища по точно община Левски село Градище
 • onq s konq
  Отговор
  3 11:56  22.06.17
  Доколкото разбирам ВиК-то е поставило асфалта,но те са длъжни да ВЪЗСТАНОВЯТ НАСТИЛКАТА след приключване на рем. дейности такава,каквато е билаНа снимката виждам "макадам",така че ВиК направо са "почерпили" хората с асфалтиране.Винаги има прости люде обаче,които ще негодуват "защо не е целия път" -ами да си съберат пари от данъците и Общината да им го асфалтира целия!
 • мъка
  Отговор
  4 16:14  22.06.17
  Много просто направили са велоалея , за колоездачите пари има ама за другите дето плащат винетки и други простотии няма.

Напиши коментар:


Публикувай