1 781 4

Уникална операция в Плевен

Уникална операция в Плевен
Венцислав Михайлов

Сложна операция, продължила 6 часа, успя да вдигне на крака парализирана вследствие на гръбначно-мозъчен тумор пациентка.

Жената веднъж е била оперирана в друга клиника, но впоследствие пак е започнала да се обездвижва, като на практика от януари насам е била изцяло парализирана от кръста надолу, разказа началник на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен доц. д-р Йордан Панов.

Болната била загубила надежда, тъй като туморът бил вкостен и при тежкото и продължително притискане на гръбначния мозък вследствие на тежката диагноза, вероятността да проходи била малка, казали й лекари.

След консултация с доц. Панов обаче тя се решава на операция, която изцяло да премахне тумора, който бил с груби сраствания в самия гръбначен мозък. При това положение операцията е продължителна и изключително сложна, но човек не трябва да губи надежда, надежда винаги има, казват и лекарят, и неговата пациентка.

Вследствие на успешната операция, извършена от доц. д-р Панов, д-р Василев и д-р Младеновски, пациентката се раздвижва още на следващия ден и на шестия ден е изписана от болницата, като вече може да стои на краката си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ръкспин
  Отговор
  1 23:27  22.06.17
  Браво! Страхотна новина!
 • hmhmhm
  Отговор
  2 23:28  22.06.17
  Браво на лекарите и поклон.
 • Патето Яки
  Отговор
  3 23:28  22.06.17
  Голямо браво.
 • незнайко
  Отговор
  4 17:48  23.06.17
  А кой все още мисли, че нямаме отлични лекари херурзи. Това е поредното доказателство, за професионализма на нашите хирурзи, БРАВО. С желание се постига всичко!

Напиши коментар:


Публикувай