1 218 4

Хванаха подкупни митничари в Нефтохим

Хванаха подкупни митничари в Нефтохим
Венцислав Михайлов

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима служители от Митническо бюро „Нефтохимически комбинат“ в Бургас за участие в престъпен сговор за подкупи.

Митничарите са задържани на 20 юни при съвместна операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните до момента доказателства в началото на 2016 г. тримата са се сговорили да искат и получават дребни суми от всеки шофьор на автоцистерна, който е искал да мине бързо през пункта. Точната сума на подкупите, които служителите са получили, предвид огромния брой камиони, преминаващи всекидневно през пункта, е в процес на уточняване.

В рамките на разследването са разпитани десетки свидетели, имащи отношение към корупционната практика. Използвани са и СРС, които разкриват методите на престъпна дейност на митническите служители.

С постановления на прокурор на двама от обвинените е наложено прокурорско задържане. На третия е наложена парична гаранция.

Днес Специализираната прокуратура ще поиска от съда да наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата задържани от прокуратурата митнически служители заради наличие на опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Предизвикателство
  Отговор
  1 13:02  22.06.17
  Мииии, хванете неподкупни! Ей това ще е новината...
 • antimediator
  Отговор
  2 14:40  22.06.17
  Защо ли това не е новина ?! Дали има неподкупни митничари ?! Защо един от тяхното съсловие като придремва на работното място не защити колегите и себе си !
 • ха ха
  Отговор
  3 17:47  22.06.17
  Хванали са ги защото не са си пкатили
 • Тинтири минтири
  Отговор
  4 00:38  23.06.17
  Ама де в БЪЛГАРИЯ , няма корупция ? Това ние начин на живот бе хора. Новина е , ако ми кажете къде няма БГ. шашма?

Напиши коментар:


Публикувай