1 098 1

Болници: Всеки с лична сметка за здраве

Отново се иска премахване на монопола на НЗОК

Болници: Всеки с лична сметка за здраве
Венцислав Михайлов

Всеки да има лична осигурителна сметка, която да съдържа данни за сумата, внесена на негово име като месечни здравни вноски и данни за разходите, платени от НЗОК за неговото лечение. Това поиска председателят на Националното сдружение на частните болници Николай Болтаджиев.

Друго предложение на сдружението е държавата да осигурява само деца и пенсионери, тъй като останалите групи, осигурявани от нея, биха могли сами да плащат здравните си осигуровки в пълен размер.

Да бъдат премахнати лимитите за лечебните заведения, тъй като според Болтаджиев, само честната конкуренция би могла да послужи за информиран избор на пациента къде да се лекува.

След предприемането на тези стъпки би могло да се премахне монопола на НЗОК, допълни той.

Предложенията на сдружението ще бъдат представени на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване, тъй като за въвеждането им са необходими няколко законодателни промени, каза още Болтаджиев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Costelo
    Отговор
    1 16:40  24.06.17
    Идеята уж е добра, защото така няма ние да плащаме за черните, но от друга страна липсва солидарния елемент към пенсионерите, които в края на краищата са нашите баби и дядовци и къде повече,къде по-малко са дали своя принос за изграждането на страната. Въобще, трябва да се доизмисли така, че хем да помогнем на възрастните, хем да избегнем паразитите.

Напиши коментар:


Публикувай