2 276 9

Бетина Жотева заплаши журналистка (ВИДЕО)

Светослава Ингилизова

Журналистката Къдринка Къдринова е станала обект на шокиращо отношение от страна на Бетина Жотева, определена миналата година за член на СЕМ от квотата на Росен Плевнелиев.

"Превърнах се в обект на нейни заплахи заради мой журналистически въпрос, който насочих към нея по време на състоялото се на 15 юни 2017 г. заседание на комисията по културата и медиите към Народното събрание във връзка с „Радио България”, разказва журналистката в baricada.org.

"Заплахите са записани от репортерския ми диктофон, който бе включен, за да записва цялата дискусия. Те са чути и от присъствалата на заседанието на комисията Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ.

Зададох пред микрофон свързан с темата на обсъждането журналистически въпрос към Жотева и очаквах в отговор да получа от нея разяснение, потвърждение или опровержение.

Видимо раздразнена от въпроса, Жотева не отговори на него пряко. Реакцията ѝ пред микрофона в залата на заседанието на парламентарната комисия бе да определи като „трагедия” и „драма” журналистическите ми качества.

По-нататък, докато дискусията продължаваше, Жотева се обърна към мен вече в личен план и неколкократно отрече предварителната информация, предизвикала въпроса, да е вярна.

На записа се чува как след това тя каза: „Подозирам, че ме вкарвате в някаква интрига.”

Аз я репликирах: „В нищо не ви вкарвам. Съобщих информация, която имам от първо лице”.

Жотева продължи: „Много внимателно! Ама много внимателно! Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал. Те поне знаят (тя посочи към служители на СЕМ, които седяха наблизо и чуваха разговора – б. К. К.). Много внимателно! Ама много внимателно с мен специално!”

Попитах Жотева: „Това какво значи – заплаха ли е?”

Отговорът на Жотева бе: „Абсолютно. Пред всички”.

След малко Жотева още веднъж се обърна към мен и отново се закани: „Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става”, разказва още журналистката.

Жотева е била телевизионен водещ и говорител на Министерство на външните работи в екипа на министър Даниел Митов. На 4 май 2015 г. президентът Росен Плевнелиев обяви, че номинира Бетина Жотева за член на Съвета за електронни медии.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чичо Пейо
  Отговор
  1 18:29  22.06.17
  Тая Чампоева - Жотева - Йовкова я помня как едно време четеше новини и въздишаше като Дарт Вейдър :)) Абсолютен пример за калинка - тъпа,нагла и пробивна(сещаме се с какви методи) !!
 • 112
  Отговор
  2 18:37  22.06.17
  Изхвърлете боклука от СЕМ моля ...
 • Хайдут Сидер
  Отговор
  3 18:43  22.06.17
  АБЕ ТАЗИ Ж О Т Е В А, Ч А М П О Е В А, Й О В К О В А. И Т.Н. ДО КОГА ЩЕ СЕ ДЪРЖИ КАТО ПАРТИЕН СЕКРЕТАР? НЯМА ЛИ КОЙ ДА И СВИЕ СЪРМИТЕ НА ТАЗИ ТЪПА И НАГЛА .....
 • Гостенин
  Отговор
  4 19:14  22.06.17
  Няма ли етичен кодекс????Уволнение дисциплинарно!!!

 • ще видиш какво става
  Отговор
  5 19:48  22.06.17
  От това което прочетох - Жотева е била провокирана, а това, че журналистите са като мухи на "едно" си го знаем . Нещо за Миролюба Бенатова да се сетите и нейната "тълпа" която я дразнеше? Хората се бяха събрали против цар Киро след убийството по негово нареждане, но за Бенатова бяха просто опасна тълпа!
 • Басит
  Отговор
  6 21:12  22.06.17
  Аз пък я помня като говорителка Жорж Ганчев.
 • Дедо Грую
  Отговор
  7 22:56  22.06.17
  Тая е станала като некоя селска буля. Клъста, груба и грозна. Не за първи път се заби и заканва. Крайно време е бетито да го изритат от поста, който заема и да я цанят в некой хоремаг. Там ще пасне идеално за тази персона.
 • 1914
  Отговор
  8 08:36  23.06.17
  На мъжа и прякора е Клюна. Да продължавам ли....?!?!
 • 9 14:30  23.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай