981 1

Представят автентични фермерски храни на фестивал

Мартин Христов

Автентични фермерски храни на малки производители от страната ще бъдат представeни всяка седмица от края на юни до началото ноември на Фестивала "От нашата ферма - с любов за Вас". Първото издание на Фестивала е на 28 юни 2017, сряда, от 10,30 до 18,30 часа. Мястото: пред Министерството на земеделието и храните (бул. „Христо Ботев“ 55).

Ще има разнообразни храни, произведени от семейни ферми и малки производители: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, билки, подправки и др.

Тематични дни, дегустации, кулинарни демонстрации, правене на място на сирене, сметана и кисело мляко, както и други вкусни изненади ще придадат специфичен облик на Фестивала "От нашата ферма - с любов за Вас".

Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преработка във фермата и преки продажби. Столичани познават повечето от тях от коледните и великденските фермерски пазари в центъра на София, очакват се и нови производители с разнообразни продукти.

Щандове ще имат занаятчии от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ник
    Отговор
    1 09:00  25.06.17
    Това нещо се случва от миналата година във Варна на ФК ... - Както винаги шопите се държат като китайци: Copy - Paste

Напиши коментар:


Публикувай