768 1

Оперираха успешно малкия Байрям

Оперираха успешно малкия Байрям
Венцислав Михайлов

Малкият Байрям, който се нуждаеше от бъбречна трансплантация, беше опериран успешно в университетската детска клиника в германския град Тюбинген, съобщи bTV.

Неговият дядо – Байрям Али, разказа пред медията, че детето е в стабилно състояние и е добре. Лекарите са спасили пикочния му мехур. В момента момчето е в интензивно, но на бабата и дядото е било разрешено да го посетят. То е будно, говори и е много весело, разказа дядото.

Историята на Байрям предизвика скандал в началото на годината. Той трябваше да замине за Германия още през февруари с осигурени средства за трансплантацията от Фонда за лечение на деца.

В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването не разписаха необходимия формуляр за пътуването с мотива, че детето може да бъде оперирано у нас – в болница „Лозенец“ в София.

След обществен натиск Байрям все пак беше одобрен за лечение в чужбина и замина на 27 март за Германия с баба си, която е донор на бъбрек, и дядо си, който е придружител.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 16:26  23.06.17
    Защо не са го оперирали в Турция? По близо е и му разбират! Нашите лекари за "нищо" не стават в БЪЛГАРИЯ. Като отидат в чужбина са велики. Няма логика но е така.

Напиши коментар:


Публикувай