3 186 5

Частници затвориха входа към плажа Силистар

Частници затвориха входа към плажа Силистар
Венцислав Михайлов

Един от най-хубавите плажове у нас - Силистар, отново е блокиран. Десетки са тези, които всяка година желаят да прекарат лятната си ваканция тук, но още преди разгара на сезона вече се заформи старият проблем.

Забранено е преминаването през частен имот. Така на хората им се налага да карат по общински път, който стига на 100-150 м. от плажа и свършва в нищото. Преминаването пеша е изключително трудно, защото пътят е обрасъл с храсти и дървета. Това потвърди и концесионерът на плажа Стойчо Монев.

Пред Нова телевизия той обясни, че се притеснява, че забраната за паркиране и преминаване ще откаже много от туристите да идват до Силистар. Ивайло Ставрев е наемател на въпросните оградени части. Той е сложил табела: „Частен имот! Забранено спирането и преминаването на автомобили".

Аргументира действията си с това, че има писмо от РИОСВ-Бургас, в което се казва, че не трябва да допуска автомобили, защото теренът попада в природен парк и няма устройствен план.

"В този отказ на РИОСВ не е посочено, че обектът трябва да бъде ограден. Всеки ден има все по-малко хора на плажа", заяви от своя страна Стойчо Монев, концесионер на плажа.

Ставрев съобщи още, че няма как да сложи жива охрана, която да пропуска специализирана техника, тъй като това са допълнителни средства за него.

Концесионерът на плажа пък си е предвидил ресурс за концесионната такса, но ако ситуацията не се промени, ще претърпи сериозни загуби, които трудно ще си възвърнат във времето.

"Аз не искам да спирам достъпа, но има разпореждане и глобата е 10 000 лв.", обясни Ставрев. Така освен за туристите достъпът до плажа е забранен и за спешния екип, който дежури на Силистар.

България


Още по темата

 • Пак искат по 5 лв. за Силистар

  Пак искат по 5 лв. за Силистар

  През уикенда пред Силистар отново се опитваха да събират по пет лева - един силно корпулентен, налитащ на скандал, и мъж на средна възраст, играещ ...
  18.06.2018
  2 018
  7
 • Частник продължава да взима по 5 лева на Силистар

  Частник продължава да взима по 5 лева на Силистар

  Нови проверки и глоба за незаконния паркинг на плажа в Силистар. Собствениците на частен имот събират по 5 лева от всеки, който иска да остави колата ...
  2.09.2017
  1 274
  9
 • Пак няма достъп до плажа "Силистар"

  Пак няма достъп до плажа "Силистар"

  Собственици и наематели на терени в природен парк „Странджа“ заградиха имоти, в които влиза и единственият път, водещ към плажа Силистар, ...
  27.07.2017
  3 112
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Охранителят-София
  Отговор
  1 10:55  23.06.17
  Тук пак Бай Ганьовщината надига глава! Е аз съм си на вилата трета година докато се разберат кой собственник,кой концесионер ха ха! Тук си ми е добре в гората и зеленината,наблизо до София,а отдолу реката без концесионери и собственници ,които да ме щавят и претисняват,а и разрушават моят заслужен релакс :)
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 11:41  23.06.17
  Вече 10та година пилея пот и пари по белите плажове на гръцки села. Не бих се върнал на нашето л..номорие. 10лв чадър и шезлонг, като сме 3-ма за 10 дни 300 кинта за да стъпя на плажа, не, благодаря. Гърците сервират на шезлонга, не искат пари за да им посетиш плажа. Няма пигментно изразени индивиди, няма мръсотия и мазна чалга. Пътя е на половина, а почивката е 5 пъти по-приятна. Даже минават да ти изхвърлят пепелника, няма люпки от семки и фасове в пясъка, няма миди, няма камъни, слънце, пломари и октоподи на скара, просто рай. Няма и мутрагени с джетове да ти минават през главата, няма магарета и моторници по плажовете. Дори няма пияни англичани и ушанки да повръщат в парковете, а цените са ок. Пожелавам успех в новия сезон на хотелиерите по българското л..номорие.
 • БЪЛХАрия
  Отговор
  3 13:48  23.06.17
  АБЕ ДА ЗАТВОРЯТ ВХОДА НА ТИЯ ЧАСТНИЦИ .НАЛИ СА ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ ДРУГИ ПАРЦЕЛИ ДА ВИДИМ ТЕ ОТДЕ ША ВЛИЗАТ.
 • Преди 15 години
  Отговор
  4 14:14  23.06.17
  пътят минаваше вляво и беше на територията на горското стопанство. Същият този частник затрупа горският път за да се минава през частния имот за пари. Решението е този горски път да се възстанови и да се паркира в гората.
 • незнайко
  Отговор
  5 16:16  25.06.17
  Поредната българска ТЪПНЯ. Ивайло Ставрев е затворил пътя, защото мястото е негово и това няма нищо общо с устройствения план. ДЕМОКРАЦИЯ БАДЖАНАК, това е !

Напиши коментар:


Публикувай