1 564 0

Кметът на Велинград посрещна представители на Малтийския орден

Д-р Костадин Коев и гостите му обсъдиха партньорските си отношения в областта на културата и туризма

Константин Карагьозов

Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев прие посланика и представител на Малтийския орден Камило Дзуколи, тайванския посланик в Атина Шерман Куо, ръководителя на мисията Богдан Паташев, административния директор Камен Алексиев, административния директор и председател на Надзорния борд г-жа Куо, сътрудника в посолството Евгения И Чин и директора на Тайванския търговски център Пати Лин на работна среща.

Делегацията бе посрещната по стар български обичай с хляб, сол и народно изпълнение. На работната среща бяха обсъдени теми за бъдещо сътрудничество и партньорски отношения в областта на културата и туризма.

Посланикът на Тайван отправи покана към кмета и екипа му за посещение в тяхната държава с цел обмяна на опит и побратимяване на техен град с Велинград. От Малтийския орден изявиха желание да подпомогнат общинската болница с линейка за хемодиализа и рентген.

Общинското ръководство запозна гостите с богатството на Велинград - минералните лековити извори и благоприятните климатични условия на СПА столицата. След официалната среща за гостите бе организирана и презентация на града, както и разглеждане на хотелски комплекс.

България


Напиши коментар:


Публикувай