2 427 5

Изчезна трупа на удавената украинска туристка от плажа в Крайморие

Изчезна трупа на удавената украинска туристка от плажа в Крайморие
Мартин Христов

Втори ден между Районната прокуратура в Бургас, полицията и отделението по съдебна медицина в УМБАЛ-Бургас тече огромен скандал, свързан с безпрецедентното изчезване на труп на чужденец.

Става дума за нещастния случай с 65-годишната украинска туристка, която се удави на плажа в Крайморие в четвъртък.

Тялото на жената било откарано в неизвестна посока от частен автомобил, докато съдебният лекар в болницата го очаквал за аутопсия, каквато е задължителна по закон.

В такива случаи прокуратурата не може да прекрати предварителното производство за настъпила на обществено място смърт, още повече за удавяне в морето.

Не е ясно къде и по какви причини се е скъсала нишката, но според източник, цитиран от Флагман.БГ, някой държавен служител е дал картбланш на частния погребален агент буквално да откара трупа за погребение.

Привилигированата агенция за погребения, която е нямала търпение дори да изчака аутопсията, за да прибере парите от ритуала, е наела лекар, който да напише смъртен акт с липсващи следи от насилие по тялото и посочена причина – естествена смърт.

„Или става дума за корупция, при която разследващият полицай, отговорен за тялото до прибирането му с линейка на съдебна медицина и приключване на делото, или за въпиюща некомпетентност на същия служител. Няма друго обяснение за изчезването на тялото преди да бъде извършена аутопсия”, коментира компетентен в тази област източник.

Случаят се коментира из всички погребални агенции – конкуренти на свързаната със скандала фирма. Върхът на нахалството обаче било настояването за допълнително възнаграждение от сина на чужденката.

Човекът бил рекетиран да даде парите, за да се приключи час по-скоро трагедията му, но никой не му обяснил, че се нарушава законът, а и така няма кой да му изплати застраховката.

Малка подробност е, че ако аутопсията установи употреба на алкохол застраховка не се изплаща.

Бургас / България


Още по темата

 • Извадиха труп на жена от морето

  Извадиха труп на жена от морето

  Труп на туристка изплаши днес сутринта туристите на плажа в бургаския квартал Крайморие. Безжизненото тяло на жената било извадено от морето днес ...
  22.06.2017
  2 948
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СКАПАНА ДЪРЖАВА
  Отговор
  1 13:28  24.06.17
  СТИГА БЕ ХОРА НЕ МОЖЕ ДА СМЕ ЧАК ТОЛКОВА ЖАЛКИ

  Коментиран от #3

 • Бойкова държава
  Отговор
  2 13:30  24.06.17
  Това Бойковата държава. Едно тъпане в гърдите и нищо свършено. Добре и другите преди нега са били такива, но това оправдава ли го?
 • Оптимист
  Отговор
  3 13:31  24.06.17

  До коментар #1 от "СКАПАНА ДЪРЖАВА":

  Може, може!
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  4 13:34  24.06.17
  Държавата е такава, каквото е населението. Не кочината цапа прасето.

  Коментиран от #5

 • Борис
  Отговор
  5 11:43  25.06.17

  До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

  Това ми хареса.И дано повече народ го прочетът

Напиши коментар:


Публикувай