2 517 12

Километрични опашки по граничните пунктове с Гърция

Километрични опашки по граничните пунктове с Гърция

Опашките при граничните пунктове към Гърция и този уикенд са факт. Множество нашенци са решили да прекарат събота и неделя по плажовете на южната ни съседка, вместо по Черноморието. Вече в активния сезон обаче и опашките са още по-страшни от тези, отпреди няколко седмици, съобщи TrafficNews.bg.

Пловдивчани, тръгнали в тази посока, разказаха колко неприятно е пътуването. Те тръгнали рано и в 8:30 ч. вече били на границата. Там обаче им се наложило да чакат час и 40 минути. През това време колоната зад тях е станала още по-голяма. В един момент стигала до 2 километра.

Бавното преминаване и чакането стават по-голям проблем заради високите температури. "Там е ад", коментират други пловдивчани, пътуващи често в същата посока. Разказват, че хората слизали от колите си и търсели сянка в дърветата край него.

Единственото, което успокоява попадналите в тапите нашенци, е крайната цел - бреговете на Бяло море.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 16:29  24.06.17
  Туристическите автобуси бавят минаването, иначе всичко става за максимум 15 минути. Наплива е огромен, жегата също, ама целта оправдава чакането. За съжаление хотелиерите по нашето море от тарикатлък изгубиха клиентите си, вече по гръцките плажове от доста години е нормално да чуваш Българска, сръбска или македонска реч.

  Коментиран от #4

 • Буко Баламата
  Отговор
  2 16:54  24.06.17
  Ама то не задължително да ходите.Като не ви се чака си седете дома.
 • 777
  Отговор
  3 17:39  24.06.17
  И два часа да се чака, там сме! Според пословицата "Никога не казвай никога", но вече трета година няма да стъпя и за час на Мутренското черноморие и не виждам причина изобщо някога отново да ходя там. В Гърция си почивам, в Чалгария се връщам от "почивка" по-нервен, отколкото когато съм отишъл.

 • от извора
  Отговор
  4 17:50  24.06.17

  До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

  Не са виновни автобусите, РУМЪНЦИТЕ са !!! В момента има страшно нашествие от тях. Преди малко се прибирам от там и от 10 насрещно каращи поне 6-7 са румънски коли! Карат отвратително и нагло, изпреварват без видимост в пакет по 2-3 коли-ужас направо! КАТ трябва да вземат мерки и да им скъсат задниците на тия мамалиги, защото ада вече факт! В самата Гърция също е пълно с тях и вече трудно се говори за спокойствие по по известните места!

  Коментиран от #6

 • Румънеско
  Отговор
  5 18:00  24.06.17
  Гадните румънжи правят задръстване. От Стара Загора до Маказа 90% са само гадни мазни румънци и карст като идиоти.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 18:06  24.06.17

  До коментар #4 от "от извора":

  Никога известни и пренаселени места. С препоръки от приятели и познати-селца, с минимално туристическо присъствие. Къще почти на плажа, бял ситен песок, пломари, скара, туршия от маслини с риган и жива риба и октоподи от местните рибари. Намерил съм и човек, дето прави козе сирене-и стригле, и зряло, с люти подправки и разни чалъми, като хване коричка на жарта направоооо... Десета година устойчиво и упорито избягваме нашето л@йноморие. В Гърция почивам като бял човек, без чалга, без пияна сган от UK и USSR. На малките плажове няма спасители, но ходим на места, дето морето е до кръста десетки метри навътре, няма джетове и разни диващини. Пътувам си рано-рано по хлад, особени стълкновения по митници не съм срещал, а и така чавето спи в колата и няма екцесии :) Преди дърпах по Ахтопол до Резово, ама и там стана тъпкано с паплач, щипалки във водата, фасове, боклук, няма канал и всичко изливат в морето...не, благодаря. А да се пльосна на цимент с басейн на километър от плажа няма смисъл да бия толкова път за това. В гръчко готвят хубаво, мидите са чисти, домакините-любезни, няма дискотеки да порят тишината до 4 сутринта и има какво да се види, за 14 дни може да обикаляш по ръкави, островчета, селца, да се осолваш на различен плаж всеки ден. Вече и не заключвам колата-спокойствие....

  Коментиран от #7

 • от извора
  Отговор
  7 18:32  24.06.17

  До коментар #6 от "Пазарен Либерализатор":

  Повярвай ми мамалигите вече са напълзели навсякъде дори и по описаните от теб места, каквито и аз предпочитам, но разбира се имам наблюдения и върху по масовите. За сега алтернатива са островите до които се стига с ферибот и са поне на 3-4 часа път по море. Понже феритата са скъпи това ги отсява и за сега пращат само съгледвачи в по малък обем. Както е тръгнало обаче скоро и по феритата, ще чуваме основно руманешки .

  Коментиран от #8


 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  8 19:00  24.06.17

  До коментар #7 от "от извора":

  Ако се държат човешки ми е все тая. С макета и сърби нямам грижи, точни са.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  9 19:39  24.06.17
  Тея па отиват да носят пари на туморите там...ми идете на някоя река в бг така хем нема да насите парите на гръцките тумори хем нема да давате пари на родните мутри по морето

  Коментиран от #10

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  10 20:02  24.06.17

  До коментар #9 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

  Почти всеки уикенд слънчасваме по реки и язовири, обаче и там здрав Ганьо е омазал всичко. Всеки път като отидем някъде първо правя уборка на терена, за което предварително нося ролка 120л. чували за смет. В Гърция ми е чисто. Защо и по нашите реки и язовири не може да е чисто-нямам отговор...
 • Родолюбец
  Отговор
  11 21:10  24.06.17
  До Пазарен анализатор: Ходете където искате, ваша воля. Само спрете да плюете България и всичко българско с такава страст!!!

  Коментиран от #12

 • Бай Иван
  Отговор
  12 17:05  25.06.17

  До коментар #11 от "Родолюбец":

  Къде прочете плюене срещу България?!Човека съвсем точно си описва положението в страната ни.Но явно от истината те боли.

Напиши коментар:


Публикувай