1 389 4

Радев: Няма да се правя на експерт по гуми, джанти и болтове

Радев: Няма да се правя на експерт по гуми, джанти и болтове
Мартин Христов

"Няма да се правя на експерт по гуми, джанти, болтове, ключове и така нататък. Има си технически експертизи, има си прокуратура. Според мен, това е димна завеса за големия въпрос - съдебната реформа". Така Румен Радев коментира въпроса, трябва ли Националната служба за охрана, която е към президента, да направи допълнителна проверка по случая с автомобила на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Той призова да бъде създаден единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Това, според него, е едно от условията да има истинска съдебна реформа в България. Радев смята, че в концепцията за съдебна реформа и в антикорупционния закон липсва достатъчно политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, предаде БНР.

"Крайно време е да имаме ясен, много точно структуриран орган, който да реши въпросите по събиране и анализ на информация, разследване, подготовка на обвинение, такова обвинение, което да издържи в съда. В този орган трябва да влязат служители с компетенцията на ДАНС, с компетенцията на разследващи полицаи, IT специалисти, експерти в областта на финансите, банковото дело", обясни президентът.

Той счита, че тези хора, събрани в един екип с достатъчно правомощия, с големи заплати трябва да разровят всички крупни, съмнителни обществени поръчки. Радев изтъкна, че дейността на този орган трябва да дисциплинира нашата политическа класа.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • явертъуиопчасдфгхйклшщзьцжбнмю
  Отговор
  1 19:56  24.06.17
  Че как тогава клепоушко е карал самолета, нали има гуми и джанти.

  Коментиран от #2

 • 2 22:38  24.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • един
  Отговор
  3 12:37  26.06.17
  той е вдигал успешно, и сега си вдига самолета, а не като тебе само да чека там където няма нищо. Просто не иска да се изказва по въпроса, защото не е на нивото му и всички знаят отговора. А оня дето мисли че гайки на мерцедес се развиват сами, да ходи да се вози на файтон, там са с шплент и не се развиват.
 • 4 18:56  27.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай